Skocz do zawartości
MatteQ

CookedRom v1.3aa MR1 [4.2.2]

    Rekomendowane odpowiedzi

    Potwierdzam zę coś jest nie tak z dotykiem. Ja nie wiem jaką versję płyty mam ale wgrałem CookedRom tak jak w opisi + Łatka i zmiana gsensor.

    Wszystko ładnie chodzi ale muszę wachlować ekranem bo nieraz coś idzie tylko zrobic w pionie a nieraz w poziomie. Ekran obraca się prawidłowo, czyli to nie wina pliku gsensor.

    Efekt jest taki, że klikając np w ustawienia mając tablet w poziomie nie mogę przewinąć ani kliknąć w pasek po lewej stronie z opcjami ustawień jednak jak obrócę tablet w pionie mogę pracować normalnie zaczyna wszystko działać. jednak jak chciałem ustawić konto google to już pisać nie mogłem w pionie tylko musiałem odwrócić tablet w poziomie.

    ..:::: Edit:::....

    Faktycznie nie działa lewa część ekranu jak zacząłem obracać tablet w innym kierunku " Kamerka" do dołu to teraz faktycznie lewa część ekranu działa normalnie a prawa nie działa czyli tak jak by było coś źle skalibrowane. Można przeprowadzić kalibrację?

    Jakieś sugestie?

    Edytowane przez przempat

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    MatteQ

    A możesz mi podesłać lsmod z Twojego Larka, z ROM'u działającego na nim?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam,

    Jest w tym ROM'ie dostepny PL jezyk?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    MatteQ

    Oczywiście, że tak. W każdym Androidzie jest pełen pakiet języków.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lysy68

    i co udało się wam coś ustalić apropo części dotyku?czytam ze nie tylko u mnie się to pojawiło

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Cholera jak cos jest z dotykiem to sie troche cykam to instalowac... Zainteresowal mnie ten ROM ale jak sa jakies problemy to nie chce sie w to pakowac a pozniej jeszcze moze miec problemy z wgraniem kopii zapacowej bo jak wchodze do CWM to mi taki cos wyskakuje tylko

    [ATTACH=CONFIG]66505[/ATTACH]

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    MatteQ

    No to masz coś nie tak z tym CWM... Wgraj je jeszcze raz i będzie działać

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ok zrobilem kopie tylko tu pytanie, jak cos sie sypnie to jak do tego wejsc bo udalo sie rpzez terminal a zadna kombinacja klawiszy nie dizie o.O

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    MatteQ

    Musisz wtedy wgrać inny dowolny rom, który działa , CWM i przywrócić kopię dopiero.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x