Skocz do zawartości
bartekwt

Bateria - Problemy, pytania, opinie.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mam taki sam problem jak @marchewa128! Po aktualizacji do 4.3 bateria się nie ładuje, a jak naładuję ją w J-ce to zżera ją w kilka godzin!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Qtendo

    Wgraj 4.1 albo jeszcze raz 4.3 i zobacz co się będzie działo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Oprócz tego zatrzymują się samoczynnie aplikacje co jakiś czas. Nie wiem czy zaniesienie telefonu (na gwarancji) do t-mobile coś da? Nie jestem na tyle zaawansowany żeby samemu wgrywać softa :| Czy to trudna rzecz?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kolbaa

    Witam. Xperie M posiadam już jakieś 2-3 miesiące. Praktycznie od samego początku potykam się z problem z ładowaniem telefonu. Otóż za każdym razem jak podłączę go do ładowanie (nie zależnie od tego ile miał wcześniej % baterii naładowanej) nie ładuje mi się do końca. Czasem naładuje się do 70%, czasem do 90%. Bardzo rzadko się zdarzało aby naładowała się do pełna aczkolwiek bywało i tak, że naładowała się do pełna.

    Czasem gdy doładuje się do np. 80% zaświeca się zielona dioda na samym dole telefonu i dalej już nie ładuje. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu poładuję kilka minut i znowu tak samo.

    Na pewno nie jest to wina ładowarki gdyż było to próbowane rożnymi ładowarkami. Wątpię też, że jest to wina samej baterii gdyż działo się to tak praktycznie od nowości.

    Dodam też, że robiłem aktualizację systemu do 4.3 i problem tak samo jak występował nadal występuje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    iks8

    Pany ratujcie :D

    Odebrałem telefon po wymianie płyty głównej. Jako że chodził normalnie ok 2 dni postanowiłem zrobić odblokować boota itd. Wgrałem rom i ustawiłem pobieranie wszystkich potrzebnych aplikacji. Żeby mieć pewność że się pobierają włączyłem podświetlenie na 30 min (czasem się nie pobierają przy wyłączonym ekranie) i podłączyłem pod ładowarkę. Po chwili chciałem coś sprawdzić i okazało się że poziom bateri spadł z 14% do 0%. Pomyślałem że to z winy dużego zużycia prądu i wszystko wyłączyłem. Mimo to telefon skakał z 0%-1%, później zresetowałem go pare razy i zmieniłem ładowarkę (na taką od samsunga ze zintegrowanym kablem więc go raczej wykluczam) to naładował się do 38% i zaczął się rozładowywać. Odłączyłem go i poużywałem do wieczoru, podłączyłem pod ładowarkę i zostawiłem na noc. Rano telefon miał 100% więc myślałem że będzie ok. Bateria trzymała całkiem normalnie (ok 4 godzin włączonego ekranu). Znowu podłączyłem go na noc i rano telefon był wyłączony. Odłączyłem go, podłączyłem i jakoś naładował się do 28% i się zatrzymał. Teraz znowu się nie ładuje.

    Myślicie że to wina płyty głównej czy ubiłem baterię?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, przed chwilą naładowałem telefon ( xperia m ) do 100% baterii, odłączyłem ładowarkę, położyłem na chwilę, a po chwili wyłączył mi się jak gdyby nigdy nic. Próbowałem włączać kilkakrotnie lecz bez większego rezultatu, nie miga dioda lecz podłączając go do komputera, komputer wykrywa obecność urządzenia, ktoś wie jaki to może być problem ? może zużyta bateria ? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.