Skocz do zawartości
bartekwt

Bateria - Problemy, pytania, opinie.

    Rekomendowane odpowiedzi

    als3n

    Skoro nie wchodzi w deep sleep to nie wiem, czy ponowny flash byłby potrzebny... ale spróbować chyba warto. Nic nie masz w takim wypadku do stracenia, jedynie do zyskania. Jak to nie poskutkuje, to wtedy oddałbym na gwarancję na Twoim miejscu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A ja mam jedno pytanie, czy jak ładujecie fona to wyświetla wam na pasku nawigacyjnym informację, że jest bateria naładowana w 100% albo jakiś inny komunikat? Wiem, że pokazuje to dioda, ale jak mi pokazuje 100% baterii (dioda zielona jest oczywiście) a wystarczy ze włączę tylko przeglądarkę internetową (nie mówię tutaj oczywiście tylko o przeglądarce ale i przy innych aplikacjach tak mam) to od razu po włączeniu danej aplikacji spada procent baterii na 97-95%... Ogólnie trzyma chyba nieźle, tzn. mniej więcej 1,5-2 dni (oczywiście zależy od użytkowania = tryb stamina włączony i na noc tryb samolotowy)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    als3n

    Żadnego powiadomienia nie dostaję o naładowaniu baterii w 100%. Z tego co chyba wiem, to dioda zmienia kolor na zielony przy 90%.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    A ja mam jedno pytanie, czy jak ładujecie fona to wyświetla wam na pasku nawigacyjnym informację, że jest bateria naładowana w 100% albo jakiś inny komunikat? Wiem, że pokazuje to dioda, ale jak mi pokazuje 100% baterii (dioda zielona jest oczywiście) a wystarczy ze włączę tylko przeglądarkę internetową (nie mówię tutaj oczywiście tylko o przeglądarce ale i przy innych aplikacjach tak mam) to od razu po włączeniu danej aplikacji spada procent baterii na 97-95%... Ogólnie trzyma chyba nieźle, tzn. mniej więcej 1,5-2 dni (oczywiście zależy od użytkowania = tryb stamina włączony i na noc tryb samolotowy)

    Ja mam takie powiadomienie ze bateria w 100% naładowana i żeby kabel odłączyć.

    Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    homyk

    Pomyślałem, że zrobię mały update sytuacji. Zresetowałem tel do ustawień fabrycznych i... nic się nie zmieniło - dalej telefon ledwo trzymał 1 dzień na baterii. Miałem już oddawać go na gwarancję, ale nie miałem czasu. Po jakimś czasie od wgrania świeżego systemu zaczął znowu trzymać tak jak wcześniej sam z siebie. Nie wgrywałem żadnych programów, po prostu nagle coś się przestawiło i zaczął działać normalnie O.o Testuje teraz jak będzie wyglądać to na androidzie 4.3.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    qrak25

    u mnie po aktualizacji bateria spada bardzo szybko, od 7 do 15 spada nieraz do 40% nawet, ale tylko kiedy jestem w pracy i jest tam gorszy zasięg, w cpu spy pokazuje że większość czasu pracuje na 384 mhz i trochę mniej na deep sleep, natomiast w domu trzyma dobrze, rano odłączyłem od ładowarki ok. 10 i jeszcze mam 93%, cały czas chodzi wifi, a deep sleep to większość czasu pracy procesora z tego co zauważyłem, więc myślę że wszystko ok, a pożeranie baterii w robocie to wina słabego zasięgu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Telefon mam stosunkowo niedługo, bateria, przy średnim użytkowaniu (trochę Internetu, muzyki i odwiedzania mojego Quahog, IM+ w trybie push) potrafi wytrzymać dwa dni, ale - jako że zawsze wolę mieć baterii więcej - profilaktycznie ładuję telefon nocą. Nie jest to zły wynik, zwłaszcza że moim poprzednim smartfonem była Xperia x10 mini pro, która potrafiła się rozładować podczas drogi powrotnej do domu, czyli w przeciągu 7-8 godzin :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po update do 4.3 mam straszne problemy z baterią. Schodzi strasznie szybko, nie wiem co jest powodem... Dzisiaj w nocy doszło nawet do tego że podłączyłam tel wyłączony pod ładowarkę i nie ładował się w ogóle. Zżarło baterię do 0. Teraz niby się ładuje, ale powyżej 10% pójść nie chce.... w BatteryCalibratorze wartość ciągle waha się ok. 3650-3660 mV. Próbowałam na innej ładowarce, nie idzie w ogóle, przez USB niby ładuje ale też jakby chciał a nie mógł...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wgraj od nowa system i zrób wipy

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Z chęcią bym to zrobiła, ale przy 10% baterii się boję. ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x