Odnosiłem się do
Forum po zmianach, link nie działa
Wiadomo. Dlatego prozakc napisał ironicznie, że
Ciężko mi w to uwierzyć... Co w takim razie z Hero i obiecanym updatem do 2.0? Też operatorzy zgłaszali zapotrzebowanie na ten update? Wydawało mi się, że update przygotowuje producent wtedy, gdy uzna to za stosowne lub zajdzie taka potrzeba (konieczność naprawy błędów, dodanie nowej funkcjonalności, aktualizacja OS do nowszej wersji, etc.).
To uwierz ! Bo tak jest... HTC zrobi UPDATE do SENSE na Andro 2.0 ... Ale dopiero ERA czy PLAY muszą zgłosić zapotrzebowanie na UPDATE brandowany i wowczas bedzie on dostepny na sprzecie brandowanym ... Tak było na Diamondzie Tak było na wielu innych modelach telefonow od kiedy je uzywam i nieco o nich wiem ...
Bo nie wiem czy wiesz ze HTC sprzedaje swoje telefony rowniez bez brandingu na wolnym rynku a nie tylko u operatora ... Dlatego dla siebie robi Udpate ... A jak łaskawie operator zwroci sie do nich z prosba o brandowany update to wtedy bedzie takowe cus ... Podobnie z Magiciem ... zaden problem zrobic update Magica z SENSEM ... Na Taiwanie i w HongKongu juz takoy jest ! Dlaczego ? Bo tamci operatorzy ktorzy sobie tego zarzyczyli zapewne zapłacili tez HTC zeby specjalnie dla nich przygotował tekie cudo... Magic jest tyle specyficznym sprzetem ze w mało ktorym kraju mozna go kupic bezposrednio od HTC ... Wystepuje on zazwyczaj u brandowanych operatorów (Vodafone, ORANGE, itp) ... I dzieki temu ze operatorzy na Tawianie i HongKong zgłosili takie zapotrzebowanie.... na XDA przygotowali romy z NATYWNYM SENSE dla Magica ... ORANGE i masa innych operatorow nie wyrazili chyba checi takiego UPGRADEu stad nie ma SENSE Update dla wszystkich MAgicow...
No chyba ze cała reszta czeka od razu na UPDATE do 2.0 ... a wtedy to by mnie bardzo mile zaskoczyli ... Niesety na DIamonda POLSKA NAWET OD HTC nie doczekała sie aktualizacji do softu 2.03 (wgrywali go jedynie w serwisie CRC) ...