niepomoge za duzo koledze z tą stroną ale dam rade.
nieczytaj postów tylko zacznij robić 🙂 Ja juz wiele razy tak samo jak ty mialem ambicje by cos zrobić i niezawsze mi wyszło, ale zawsze mialem z tego satysfakcje i wiedze która mi została po wykonywaniu różnych projektów a uwierzcie mi na słowo ze było ich duzo, a nawet bardzo dużo ja na mój styl zycia i ilośc czasu wolnego. Powtarzam, satysfakcja gwarantowana.
Pieniądze, Oczywiscie na wielkie projekty je trzeba, ale na wielkie projekty czlowiek nieporywa sie sam. Taka nasza natura, sam cos wielkiego to jeden na miliard potrafi zroibić. najprostszym przykladem jest "google" oczywiście, sami ci dwaj to by nawet gmaila niezrobili a co dopiero wave i reszta tych dobroci. Takze 8 godzin dziennie to przesada.
Teraz dam przyklad zrobienia czegos troszke wiekszego bez wiekszego siana.
Po co wykupuje się serwery dedykowane i hosting ? po to by strona "portal" był wydajny. Znaczy obsługiwał użytkowników należycie i był bez awaryjny. Płacenie za to oczywiście jest prostsze, a za free trzeba sie narobic i jest to w 100% możliwe (gdy nie prowadzimy hostingu wielkich plików oczywiście)
Rada jest taka by znaleźć jak najlepszy hosting baz danych MySQL płatny albo niepłatny jak taki znajdziemy.
Serwer na skrypt strony może być jak najbardziej darmowy. Znajdziesz taki który dzwignie 50,30,15,10 osób online to niema zadnego znaczenia na dluzsza mete. Dlaczego ? Bo jak braknie tobie stabilności serwera to mozesz przekierowac kolejnego goscia na inny serwer z tym samym skryptem. Wazna zasada to jedna baza danych i wydajna. Stron z tym samym skryptem mozesz miec nawet 20 i niech kazda da tobie wydajnosc 20 uzytkowników online to wychodzi ci 400 online.Jak pisałem wazne by baza danych udźwignęła te wszystkie zapytania od skryptów. Wszystko te skrypty z innych adresów bez problemu obsłuży jedna domena.
Tyle. Koncze bo niemam czasu.