cru5h 28 #1 Napisano 27 Listopada 2013 Witam Czy ktoś wie czy oryginalny adapter MHL od Note2/S4/S3 będzie działać na Note 3? Jak wygląda obsługa MHL + aktywny hub USB + klawiatura i mysz? Taki zestaw ma szansę działać? Chciałbym zrobić z mojego Note 3 przenośny komputer. Czy słyszał ktoś o kablu OTB na USB 3.0? Send by Note 3 via Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian666 25 #2 Napisano 27 Listopada 2013 @UP Ten od S4 jak najbardziej - co do Note 2 / S3 - nie mogę potwierdzić MHL w Note 3 czy S4 jest w wersji 2.0 Adapter MHL 2.0 dla Note 3/S4 jest wstecznie kompatybilny przez co można do niego podłączyć S3 i Note 2 Niby adaptery różnią się tylko tym że w wersji 1.0 MUSI być podłączona ładowarka a w wersji 2.0 jest potrzebna tylko do ładowania telefonu (nie wymagana) Co do takiego zestawu - nie ma chyba opcji podłączenia MHL+Hubu USB za 1 razem ... chyba że mówisz o stacji dokującej z usb i hdmi - to działa zarówno z Note 2 jaki S4/Note3 (sprawdzone) Sprzęt działa wtedy jak przenośny komputer - mysz,klawiatura + dysk usb i nie trzeba mieć SmartTV / Raspberry Pi Nie słyszałem o kablu OTB (pewnie literówka) OTG w wersji 3.0 ? ADAPTER MICRO USB 3.0 OTG SAMSUNG GALAXY NOTE 3 (3713504729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wpisujesz OTG 3.0 na Allegro - pierwsza lepsza aukcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cru5h 28 #3 Napisano 29 Listopada 2013 Rozwiązałem sprwę za 200zł Kupiłem Samsung Multimedia Dock Station (model EDD-S20EWE), stacja w zestawie ma ładowarkę sieciową 2A plus w stacji są: - 3 x USB 2.0 - 1 x HDMI z dźwiękiem - 1 x Jack Audio - 1 x złącze micorUSB do ładowania Stacja jest dla Note 2 ale wszystko działa pod Note 3 Więcej info tu Samsung Galaxy Note™ II Universal Smart Docking Station with HDMI and USB (White) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eXar1138 3 #4 Napisano 29 Listopada 2013 [email protected] Można wiedzieć gdzie to kupiłeś ? Na allegro nie mogę tego znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cru5h 28 #5 Napisano 29 Listopada 2013 Kupiłem tu MULTIMEDIALNA STACJA DOKUJĄCA SAMSUNG GALAXY NOTE2 / N7100 - ŁADOWARKA BIURKOWA - PODSTAWKA ŁADUJĄCA - S3 / I9300 - S4 / I9500 Świat Kierowcy.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eXar1138 3 #6 Napisano 29 Listopada 2013 A da sie podłączyć jednocześnie nota pod hdmi i jednocześnie ładować ? Bo rozumiem że wejście hdmi w nocie jest tam gdzie micro usb 3.0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cru5h 28 #7 Napisano 29 Listopada 2013 Stacje podpinasz do zasilacza przez microUSB, HDMI do TV, 3x USB mozesz podlaczyc jednoczenie pendrive, mysz, klawiature i wszystko działa plu ładuje fona... Gallery - Cell Phone Accessories EDD-S20JWE | Samsung Cell Phones Dodatkowo w telefonie ustawiasz sobie jakość dźwięku HDMI czy chcesz Stereo czy Surround Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eXar1138 3 #8 Napisano 29 Listopada 2013 Ale wypas. I po co kupować laptopa Dzisiaj to zamawiam. A dostałeś to już z tego sklepu. Sprzedawca jest godny zaufania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cru5h 28 #9 Napisano 29 Listopada 2013 Odbierałem osobiście, ale jest to znany sklep i handlują oryginalnymi akcesoriami więc nie ma podróbek. Co więcej na moim pudełku było napisane Made in Korea czyli 100% "Samsungowskie" Send by Note 3 via Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lokatorzy1 0 #10 Napisano 7 Stycznia 2014 Jak wrażenia z użytkowania? Spokojnie można podpiąc do TV poprzez HDMI? (dzwięk również po HDMI puszczacie?) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach