Skocz do zawartości
Nomad_

Brak wyboru opcji LTE w LG G2

Rekomendowane odpowiedzi

czopka

Na pudełku tylko jest napisane D802 16GB GSM900/1800 dual band imei i kolor. W panelu aktualizacji pokazuje że korzystam z aktualnej wersji oprogramowania dla tego urządzenia.

Ok 4G już działa dziwne samo z siebie przed chwilą się załączyło, i nawet zasięg spory jak na taką odległość od nadajnika

Edytowane przez czopka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MrAtiv

Witam mam problem z moim LG G2. 2g i 3g działa a lte nie chce sie włączyć. Mam LP bez brandu, z kartą jest wszystko dobrze bo wystarczy, że przełożę do lg g2 mini i lte działa bez problemu. W ustawieniach wybrane automatycznie 2g/3/LTE i ustawienia od orange.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

@MrAtivSprawdź APN-y. Miałem podobny problem okazało się, że miałem podmienione lub stare ustawienia w APN.

Edytowane przez marcjan30

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MrAtiv

APN-y same się pobrały od orangei też już sprawdzałem :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jaki konkretnie masz model tego fona?

bez brandu nic nie mówi, bo ja miałem np.D801 i też nie miałem LTE :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MrAtiv

D802 
 

Edit:

Ktoś,  coś? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Daniel.

@MrAtiv Pisałeś że przekładałeś kartę do innego fona i działało, a próbowałeś wrzucić inną kartę np z plus'a?
Hard reset bez karty sim. Po resecie wkładasz kartę i powinien sam już zatrybić.
Jakie masz tam firmware?
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MrAtiv

Nie mam za bardzo takiej możliwości wrzucić innej karty np z plusa na której na pewno działa lte. Wgrywalem juz nawet od nowa oprogramowanie na czysto i nic.

Wersja oprogramowania:  http://scr.hu/2dpx/4opow

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, po 2.5 roku zdałem sobie sprawę, że mój telefon ma ten sam problem. Kupiony w x-kom, do tej pory działał w play i LTE był, przynajmniej w pracy bo w mojej okolicy jest tylko na papierze. Obecnie postawili mi pod domem nadajnik  t-mobile, kupiłem kartę i niespodzianka, LTE nie ma. W innym telefonie na tej karcie LTE śmiga aż miło. Oczywiście sprawdziłem APN, najnowsza wersja androida dla tego tel. Próba wymuszenia - only LTE na karcie playa działa , na t-mobile pokazuje się "not supported". No to zacząłem się bawić tym LTE config, ale okazało się że bez roota nic nie podmienię. Pobrałem nawet udostępnione tu na forum. Konsekwencje są takie że LTE config całkowicie znikło z centrum aktualizacji, w telefonie znikł tryb auto(lte, wcdma, gsm), wymuszenie działa na krótko. Praktycznie straciłem lte i na karcie playa. Niestety nie mogę sobie pozwolić w tym momencie na reset do ustawień fabrycznych. Więc radzę uważać jak ktoś nie potrzebuje na gwałt.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.