Skocz do zawartości
donlucka2

Tylko połączenia alarmowe, po problemie z imei i wgraniu nowego romu.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    Jakieś 2 tygodnie temu padł mi telefon podczas rozmowy (bateria), po tym nie uruchamiał się przyjął bricka.

    Udało mi się go postawić na ODIN_CheckROM_V4_XXBLG8. Jednak Imei null/null Sn brak, modem nie wykrywany :P

    działałem dalej udało mi się doprowadzić do imei 0049 , brak sn i wykrywania modemu.

    4 dni temu zakupiłem BOX z3x i wgrałem mu imei i SN (tylko 10 cyfr pozwala wgrać ten box a i9300 ma 11 ;( ).

    Telefon odżył można było z niego korzystać. Obecnie działam jednak na S4 więc po sprawdzeniu i9300 wylądował na półce. Dziś chciałem na chwilę po działać i wgrać 4.3 JB. Niestety po wgraniu tego I9300XXUGMK6_I9300OXXGML1_XEO mam tylko połączenia alarmowe. (chwilę przed wgraniem można było dzwonić)

    satusy:

    Sieć nieznana

    moc - 95 dBm 9asu

    Stan usługi nie działa

    Stan sieci komórkowej nieznana

    co ciekawe zasięgu mam z 3-4 kreski .. ale i tak nie mogę korzystać.

    Na s4 i Nokii 920 śmiga ta sama karta

    Po wybraniu ręcznym sieci .. wyskakuje komunikat o zalogowaniu, jednak na pasku mam Brak sieci, wybrana sieć (Orange) jest niedostępna

    Edytowane przez maciek0097

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    OnlyPr0

    No to sobie zalatwiles. Przez wgranie tego romu straciles plik efs który zawiera właśnie informacje o Imei.

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

    ---------- Post dołączono o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

    http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=242471 poczytaj w tym temacie.

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bykumza

    Zapraszam do zapoznania się z tym tematem: http://forum.android.com.pl/f551/kompendium-wiedzy-odin-bootloader-recovery-backup-rom-root-sudden-death-efs-imei-300314/

    A dokładnie zawartość spojlera pod "EFS V2, IMEI null/null 0049XXX"

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    nie rozumiem dlaczego mój post wylądował w koszu.

    uszkodzony EFS odbudowałem przy pomocy BOX`a serwisowego. Mam Imei mam SN,

    Problem jest po wgraniu 4.3 od chwili wrzucenia tego nie mogę się połączyć. Jeszcze raz zaznaczam mam IMEI (swój własny z kartonika) i mam SN

    Wgrałem nawet Patched_XXUGMK6_modem z XDA nie pomogło. Powrót do 4,1 3 plikowego również nie pomógł :/

    Gdzie tkwi problem ??

    ---------- Post dołączono o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

    temat faktycznie do usunięcia .. problem rozwiązany ... wina nie leży po stronie EFS w tym wypadku problemem był nowy modem, pomimo poprawnego IMEI oraz SN nie logował do sieci i po chwili rozłączał.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x