Skocz do zawartości
sp4ubw

[ROM] Froyo - wersja prawie oficjalna - build 3.4.2-177 (aktualizacja 16-04-2011)

    Rekomendowane odpowiedzi

    Guciu

    Podzielę się takim spostrzeżeniem. Używam SetVsel do podkręcania i miałem włączony sdcard fix (coś tam że niby przyspiesza). Po zainstalowaniu 177 zaczął w niektórych miejscach strasznie mulić, czasem nie reagował na dotyk itd. Po wyłączeniu patcha w setvsel wszystko ustało i jest ok:) Więc wychodzi na to że 177 już taki patch ma. Chyba :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tom29

    Witam

    zaś moje spostrzeżenia są takie: Rom3.3.4.2_177-005_NORDIC dość szybki i zwinny Menadżer Zadań spełnia swoja role, nie konfigurując go telefon utrzymywał u mnie pamięć koło 150mb wolnego ramu. Na 2.51 padał do 35mb. Raporty sms nadal nie działają, Doszły jakieś profile o dziwo których nie można konfigurować, Tylko zmienić. Przeglądanie stron z pomocą Flash Player 10.2 jest potwornie ociężałe. Doszło parę drobnych wodotrysków. I moje rozczarowanie i zarazem spostrzeżenie co do ...177 jak i pytanie do innych użytkowników tego romu...po wgraniu i uruchomieniu fona rozczarował mnie Jasność Ekranu mam na full i bardzo słabo świeci w porównaniu do poprzedniej wersji 2.51 zaznaczam że mam suwak ustawiony na full. Czy z wyświetlaczem też tak macie ? Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    u mnie z Rom3.3.4.2_177-005_NORDIC sprawa wygląda tak:

    szybki, więcej ramu, co do flasha 10.2 działa o wiele szybciej- przeglądanie stron bez problemu, raporty sms działają, jedynie to to, że czasem wyskoczy na ekranie komunikat o przymusowym zamknięciu opery.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tom29

    [email protected]

    to mnie oświeciłeś z opera ja używam Delhin Browser i ciężko jej to idzie. A Opera jednak fajnie smiga i u mnie na fonie. Jak możesz określić się jak u Ciebie z wyswietlaczem czy też ciemniej Ci świeci ? Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    YossPL
    czasem wyskoczy na ekranie komunikat o przymusowym zamknięciu opery.

    To już było w 155 - też tak mam, więc to nie problem samego 177 :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    [email protected]

    Nie widzę żadnej różnicy w wyświetlaczu- jego jasności. A opera faktycznie działa super, a ten błąd to ktoś mi powiedział że to sam błąd androida jest.

    Aha, czasem google maps się przytnie tzn. CPU usage 100% prze około 2-4 minuty po tym czasie wraca do normy i już jest ok

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tom29

    [email protected]

    Sorry że dopiero teraz pisze....po Vipe wszystko zaczęło należycie działać i śmigać. A co z tą aktualizacją oficjalną miała być w Kwietniu a tu prawie połowa Maja ?

    Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak jak kiedyś było już pisane maja czas do konca czerwca

    I raczej nie przyspieszą aktualizacji

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szakalq
    Napisano (edytowane)

    witam,

    ja u siebie wrzuciłem tą wersję - wszystko fajnie działa tylko w menu mam dwa razy ikonki do "Konta" może ktoś wie jak się pozbyć jednej ?

    co do swype to odinstalowałem ten co jest w 177 za pomocą titanium backup, i wrzuciłem z tego postu: http://forum.android.com.pl/f34/swype-ciekawa-klawiatura-6032/ tą wersję: SWYPE 2.29.71.20203 FWVGA GBbM v0.3a US-PL + brut.all ASCII dużo lepiej działa niż wszystkie poprzednie :)

    aby zainstalować swypa trzeba:

    1. Za pomocą Titanium Backup należy odinstalować starego Swype'a

    2. Za pomocą SU File Manager'a lub jakiś inny menadzer:

    - kliknij klawisz Menu i Mount system i data R/W

    - wejść w system/lib

    - znajdź libSwypeCore.so

    - usunąc ten plik

    3. Zrestartuj telefon

    4. Zainstaluj nowego Swype :)

    Pozdr.

    Edytowane przez szakalq
    opis instalacji swype

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tureq

    @up moglbys napisac jak odinstalowales swype'a ? ja odinstalowalem przez titianium a przy probie instalacji nowszej wersji wyskakuje blad: Aplikacja nie jest zainstalowana

    dodatkowo przy instalacji caly czas wyskakuje mi komunikat ze wszystkie poprzednie dane zostana zastapione

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x