Skocz do zawartości
Georgia

Mimo włączenia Wifi i połączenia z siecią internet nie łączy

    Rekomendowane odpowiedzi

    A mianowicie : Mam od wczoraj motkę, zparowałam ją z routerem, wykraywa sieć przez Wifi itp, ale nie otwiera stron, pokazuje, żeby spróbować za chwilę. Próbowałam(wczoraj i dziś) już wyłączyć i włączyć telefon , jak i Wifi, ale nic to nie dało.

    Czy ktoś miał podobny przypadek ?

    Jak to naprawić?

    Edytowane przez Georgia

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    danjel

    Ja mam też mam sparowaną defy z routerem ale żadnego problemu nie miałem bez problemu się łączy

    może wpisałeś złe hasło do swojej sieci w domu albo coś źle w routerze ustawiłeś(chociaż ja w routerze nic nie przestawiałem bez problemów się łączy)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czy wyłączenie i włączenie routera może pomóc?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kozubi

    Może a napewno nie zaszkodzi.

    A jak router widzi telefon? Nie ma konfliktu IP w sieci?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym wszystkich serdecznie przywitać!

    Mam podobny problem jak ten opisany w pierwszym poście i żeby nie tworzyć kolejnego podobnego tematu podłączam się pod ten.

    Od kilku tygodni mam ten telefon i od początku taki problem: telefon bez łączy się z moją domową siecią wifi, połączenie jest stabilne, ale internet bardziej bywa niż jest, tzn. bywają krótkie okresy, kiedy motka łączy się z internetem i hula aż miło, jednak przez większość czasu we wszystkich programach (markecie, operze itp.) wyskakuje "błąd sieci". Aktualizacja Androida z wersji 2.1 do 2.2.2 nie zmieniła sytuacji.

    Mam router Netgar RP614v4 + Access Point D-Linka. Próbowałem już chyba wszystkich znanych mi sposobów: konfiguracji automatycznej i ręcznej w telefonie, rezerwowania danego IP dla telefonu w ustawienichach routera, włączania i wyłączania opcji "Use Router as DHCP Server" niestety bez widocznych rezultatów. Telefon cały czas pokazuje, że jest połączony z siecią, router wykrywa połączenie i telefon jest na liście podłączonych urządzeń, a internetu jak nie było, tak nie ma...

    Dodam jeszcze, że sieć zabezpieczona jest w standardzie WPA2, natomiast internet przez GSM działa poprawnie.

    Uprzejmie proszę o jakieś sugestie, co jeszcze mogę wypróbować.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    #georgla miałem ten sam problem co ty, jedyną różnicą jest to że ja udostępnił z kompa. Wystarczyło w antywirusie dodać ip z. Których korzysta do zaufanych.

    Sent from my X8 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    groh

    Mnie pomogło lekkie zwiększenie napięcia ma procesorze przy maksymalnym obciążeniu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A czy mógłbyś napisać jak się to robi?

    Jeżeli dobrze widzę na forum, to do zwiększenia napięcia trzeba zrootować telefon, tak?

    Problem rozwiązany zmianą routera, okazało się, że był trochę zbyt stary na adroida.

    Edytowane przez kapturnik7

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x