Skocz do zawartości
tolaz

[Poradnik] Naprawa błędu can't mount /data

    Rekomendowane odpowiedzi

    tolaz

    Spróbuj wyciągnąć i włożyć baterię bo czasami podczas restartu też tak miałem na wersji z 30 stycznia a na wersji z 12 lutego już ten bład usuneli ;) Wstawię tą wersję jutro

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Clear

    Próbowałem wiele razy, ale nic nie pomogło. W takim razie czekam na jutrzejszą wrzutę :) .

    Na razie wrzuciłem sobie z powrotem ten system 2.3.6 z pierwszego kroku z tych plików:

    PDA: XXJVU_sdcard_v1_3_1.tar

    PHONE: PHONE_XXJVU.tar

    CSC: CSC_OXAJVU_Modified.tar

    Telefon z kartą microSDHC SANDISK Mobile Ultra 16GB class 10 chodzi jak rakieta na tym systemie (także potwierdzam to, co dopisałeś do pierwszego postu - należy do tego użyć jak najszybszej karty, nie ma porównania z moją poprzednią, która była klasy 4), ale równie szybko drenuje mi baterie :eek: . Przez 8h snu ze 100& zjechało mi na 88% :oczy: . Wyłączone cokolwiek, co mogłoby brać energię, włączony tryb offline, nie wiem co sie dzieje, na poprzednim CM 4.2.2, który miałem przed awaria bateria przez noc spadała max o 5% >:( .

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tolaz

    Wrzuciłem dzisiaj jednak wersję z 12.02.2014 :) Wyszedł na XDA nowy kernel więc następny update może być w wersji z kernelem od Mackay'a i NeatKernel(416mb ram) tylko najpierw przetestuje go u siebie czy warto ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Clear

    Czyli plik z Twojej dzisiejszej wrzuty instalujemy tak, jak ten z pierwszej paczki (po trzecim kroku zamiast poprzedniego wrzucamy ten dzisiejszy plik z systemem na kartę i instalujemy przez Recovery) ?

    Edytowane przez Clear

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tolaz

    Dokładnie tak lub jeśli mamy wgrany ten z 30stycznia to poprostu wgrywamy jak zwykły rom :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Clear

    Przed chwilą doświadczyłem czegoś dziwnego. Wyłączyłem telefon, bo nie chciał mi złapać zasięgu (na 2.3.6 tym pierwszym), włączam, a telefon tak, jakby był po wipe, nie ma nic, nawet sklepu google :o . Wchodze w aplikacje, a tam spis wszystkich aplikacji, które zainstalowałem, ale przy każdej jest znaczek "SD" i nie da się z tym nic zrobić. Wyłączyłem telefon, wyjąłem baterie oraz kartę pamięci, włożyłem z powrotem baterię, włączam telefon i włączył się bez karty pamięci i działa :o ? Jakim cudem?

    Edit: Niestety po zainstalowaniu systemu z nowej wrzuty jest to samo (wpada w loop w recovery)... Pomóżcie, bo już wysiadam, drugi tydzień próbuje naprawić telefon i nie idzie a;(

    Edit2: LOL, udało mi się zainstalować u siebie na telefon BEZ KARTY Androida 2.3.6 I9000XXJVU przez Odina i system uruchomił się (chociaż w recovery po instalacji wystąpił błąd z problemem zamontowania partycji, ale jednak się uruchomił). Już nie wiem co się dzieje :o .

    Edit3: Jednak po wyłączeniu telefonu i próbie ponownego włączenia wpada w bootloop i ciągle pokazuje zamiennie logo Galaxy S i czarny ekran.

    POMOCY a;( !

    Edytowane przez Clear

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tolaz

    A jak wchodzi Ci w Recovery po instalacji CM to sprawdź czy montuje Ci /data i /system

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Clear

    No właśnie chyba nie montuje, bo po zainstalowaniu CM pojawia się na chwilę "tapetka" z robocikiem, który ma otwartą klapę, a nad nim jest czerwony trójkat, a w nim wykrzyknik. W tym samym czasie pod robocikiem wychodzą linijki z jakimiś zdaniami (nie jest możliwe odczytanie tego, bo cały tekst leci z prędkością światła). Potem włączą się Recovery i wszelkie próby włączenia kończą się właśnie na pojawieniu się Recovery. Jeszcze dodam, że jak zainstaluję np ten drugi system z poradnika to jest wszystko okej, a jak wyłączę telefon i włączę to przestaje widzieć partycje tą z systemem plików fat32 (u mnie 12.5GB, bo karta 16GB), w zakładce "pamięć" przy pierwszym włączeniu widnieje pamięć SD o pojemności właśnie 12.5GB, pamięć USB o pojemności 5.65GB (to przecież pamięć telefonu, czemu to tu pokazywało), no i pamięć 2GB partycji systemowej na karcie. Po restarcie telefonu przy pamięci SD oraz pamięci USB pojawia się "niedostępne", znikają wszystkie ściągnięte i zainstalowane aplikacje z Marketu. Pomaga Wipe, ale tylko na jedno włączenie telefonu, po włączeniu znowu to samo.

    Edytowane przez Clear

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tolaz

    Na tym modyfikowanym JVU też Ci się tak dzieje? W sensie że nie za każdym razem się włącza?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Clear

    Po zainstalowaniu któregokolwiek z tych dwóch androidow 2.3.6, które podane są w paczce naprawczej z pierwszego postu włączą się zawsze, tylko, że pierwszym razem właśnie wszystko działa, a po wyłączeniu i włączeniu dzieje się właśnie to ze znikaniem partycji z fat32 itp (opisałem w poprzednim poście). Co dziwne, po wyłozeniu karty pamięci telefon działa identycznie (czy z karta czy bez karty i tak nie widzi tej partycji z fat32, pomaga wipe na jedno włączenie z karta).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x