Skocz do zawartości
graci26

i9003 zatrzymuje się na logo samsung

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam. Mam problem z moim samsungiem. Czytałem już temat o nazwie ''I9003 po włączeniu zatrzymuje się na logo Samsung.'', zrobiłem tak jak napisano lecz to nie pomogło. Nadal po wgraniu 4-plikowego romu KPE a następnie bez włączania telefonu i wgraniu XWLF3 , odpala się recovery i wyskakują informację typu ''E: failed to mount /data''.

    Co mam z nim zrobić ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    colt83

    Jak wgrywasz rom odinem to nie mozesz po prostu nakladac kilku romow na raz. po kazdej instalacji reset telefonu. Dac mu chwile, zeby sie poladowalo co trzeba. Dopiero wtedy ponowny download mode, czy recovery. Przy KPE wgrywasz PIT i zaznaczasz repartition.

    Wipe data/factory.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ok. Mam dwa KPE, jedno plikowy i cztero plikowy, przy obydwu użyć PITA ? I który najpierw wgrać ?

    PS. opcja ''F. Reset time'' ma być zaznaczona czy odznaczona ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    colt83

    w poradnikach jest wszystko opisane. ale skrotowo mowiac kpe wieloplikowy jak zainstalujesz to nie wiem po co znow kpe jednoplikowy. przy kpe zaznaczalem efs i repartition (jesli PIT wsadzisz to utworzy partycje od nowa, czyli full clean install)

    po kpe walisz 1plikowy jakis nowszy LF3 czy cos.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kurcze, próbowałem już kilka razy i nadal łapie bootloopa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    colt83

    Moze pamiec padla, ale daje na to 0.05% szans. Takze moze sciagnij inny KPE na i9003, z innego zrodla. Wieloplikowy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A więc tak, nadal nic, telefon jak nie ''wstawał'' tak nie ''wstaje''. Może najpierw powinienem przedstawić jego dziwną historię bo może to pomoże zidentyfikować problem. Telefon był kupiony w Niemczech, tam był użytkowany i tam komuś coś się ''poklikało'' przypadkowo i nie dało się zalogować do konta google, telefon wtedy leżał długooooooo nieużywany aż trafił do polski. Dostałem go do ''naprawy'', ale naprawą tego nazwać nie można bo zrobiłem full wipe i telefon oczywiście działał.

    Potem dostawałem sygnały od właściciela, że telefon sam się resetuje, myślałem, że nowy rom to załatwi. Telefon trafił do mnie z objawami: ''Pokazał się jakiś dziwny trójkąt z wykrzyknikiem na pasku stanu, wyłączył się i już się nie chciał włączyć''. No i od kilku dni walczę z nim ale się nie udaje, może to jednak ta pamięć padła ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    colt83

    Nie chce się tu wymądrzać, bo na tym modelu nie miałem tego problemu. Sam trójkąt, w przypadku np. SGS2 świadczył o zmianie ROMu. Nie powodowało to jednak żadnych komplikacji. W przypadku SCL może być inaczej, ale trójkąt mógł świadczyć o czymś innym. Np. o uszkodzonym bootloaderze. Bardziej na takie rozruchowe problemy bym stawiał, niż na uszkodzoną pamięć. Ale wywróżyć ciężko.

    Nie wątpię, że zrobiłeś wszystko jak należy. Natomiast jak bardzo chcesz, to odezwij się na PW i podaj swoje gg.

    Przy okazji zainstaluj TeamViewer. Zgadamy się i wejdę na Twój pulpit. Przerzuce swoje pliki z SCL i spróbuję to wgrać sam zdalnie. Więcej zaoferować nie mogę

    Warto by było też sprawdzić, czy problem występuje na innej baterii.... wydaje się głupotą. Ale w przypadkach czarnej magii bywa, że najgłupsza metoda załatwia całość.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam. Przepraszam, że tak długo(wiem, bardzo długo) nie odpisywałem ale telefonu już nie mam od dawna, wróciłdo właściciela, do dziś nikt jeszcze z nim nic nie zrobił. Był u 2 kolejnych osób i mieli podobne problemy do tych które miałem ja. Tak, że co, diagnoza chyba dosyć prosta :). Musiało paść coś z hardware chyba :D. Temat raczej do zamknięcia.

    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja chciałbym podpiąć się pod temat, tyle że w moim przypadku, wgrałem KPE, później wgrałem jakiegoś 4.1.2, ale stwierdziłem że wrócę znowu do KPE, i z tego co pamiętam to po tej operacji telefon złapał bootloopa, i teraz np. jak od nowa wgram KPE to nie uruchamia się system tylko pokazuje się coś takiego : post-251868-14255749927944_thumb.jpg

    Proszę o pomoc bo nie mogę sobie z tym poradzić.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x