Skocz do zawartości
Mich87

Opóźnienie włączenia wyświetlacza przy odblokowaniu

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mich87

    Problem przy odblokowywaniu: po kliknięciu przycisku blokady (odblokowania) telefonu ekran włącza się dopiero po pewnej chwili. Znalazłem filmik, który ilustruje problem oraz jak go rozwiązać... ale nie ma tych opcji na Androidzie 4.2:

    Próbowałem te sposoby (może komuś pomogą - u mnie nie):

    1. próba z wyciągniętą kartą SD,

    2. wyłączenie aparatu w blokadzie i drugiego ekranu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wordpress.chislonchow.deviceadminkeyguard

    Ktoś ma ten sam problem i może zna inne rozwiązanie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spsp01

    Expi przy aktualnych parametrach i systemie nie wybudzi sie równo z klikieciem. Opcja z wylaczeniem widgetów powinna troszkę przyśpieszyć. Sprawdzałeś jak zachowuje się telefon zaraz po uruchmieniu czy lag jest wtedy dłuższy/krótszy ?

    //Edit Spróbuj wyłączyć wifi i 3g

    Edytowane przez spsp01

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mich87

    Wydaje mi się, że jest to problem do rozwiązania, również na Expi - nie jest to najsłabszy sprzęt. Wyłączenie 3G i Wifi nie pomaga. Ubiłem wszystkie programy w tle i wyczyściłem pamięć i to również nic nie pomogło.

    Druga sprawa to szybkość włączenia ekranu po skończonej rozmowie (odsunięcia telefonu od ucha). To również trwa chwilę, a myślę, że jest gdzieś możliwość ustawienia tego, aby reagował natychmiast.

    Trzecia sprawa to jeżeli dzwonię do kogoś, ale wywołując numer z aplikacji sms (dostałem sms - klikam na osobę i "dzwoń"), to jeżeli odsuwam telefon od ucha, to dopiero po parunastu sekundach włączany jest ekran, nie występuje to za każdym razem, ale czasami takie zwiechy łapie.

    Ogólnie telefon fajny, tylko jest parę szczegółów które Overmax powinien poprawić, ponieważ są to sprawy czysto programowe.

    Edytowane przez Mich87

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Positive

    Przepraszam bardzo, ale jakiego modelu dotyczy ten temat?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spsp01
    Przepraszam bardzo, ale jakiego modelu dotyczy ten temat?

    Vertis Expi, więc mozesz przenieść

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    a86

    Mam ten sam problem z Nexus 5, mam takie powerline paski i nie mam obciążenia, jak jakimś cleanerem poczyszczę to i tak jest. Sam odblokowany system chodzi ok, telefon jest mocny (cpu, ram), a mimo to tez tak mam, jak by guzik nie kontaktował ale jak już załapie to działa bez problemów i blokowanie też momentalnie - tylko z odblokowaniem są takie jazdy i po restarcie telefonu wydaje się, że problem bardzo ustępuje, ale do czasu (więc guzik fizycznie jest ok). Nie mogę znaleźć źródła problemu, jakieś pomysły? WiFi i 3G potrzebuję, żeby w tle mi pocztę sprawdzało itp.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x