Witam
Stoje wlasnie przed wyborem telefonu.
Prawie na 100% zdecydowalem sie na HTC Hero / Era G2 ,lecz mam tutaj kilka watpliwosci ,mianowicie :
Ktory lepiej wziasc ,chodzi mi glownie o to co zostalo zmienione w G2 ,czy czestotliwosc aktualizacji bedzie taka sama w obu przypadkach ,czy soft Ery nie jest zamulony itd.
Mam dwie opcje ktore rozwazam , pierwsza to zakupienie IP 3GS 32 GB i sprzedanie go na wolnym rynku i zakup HTC Hero ,druga to zakup G2 w erze ,przedluzam umowe i nie wiem ktora opcje wybrac ,z IP troche zamieszania bedzie ,do tego ceny na allegro np. sa rozne i nie chcialbym zostac w sytuacji w ktorej po sprzedazy IP bede musial dolozyc do HTC , wiec prosze o odpowiedzi odnosnie roznic w obu modelach.
Druga rzecz jaka mnie nurtuje to ilosc potrzebnym MB do swobodnego korzystania z dobrodziejstw Androida ,czy pakiet 50 MB wystarczy ?
W pracy mam dostep do wifi ,w domu postawie router jak bedzie trzeba ,chodzi o ceny pakietow ,50 MB to 15 PLN natomiast 500 MB to juz 50, przy abonamencie na ktory sie decyduje to znaczaca kwota (abo 150) dlatego wole wiedziec wczesniej ile zuzywa sie transferu.
Dodam ze nie ogladam filmow na YT ( czasem sie moze zdarzy ale to sporadyczne przypadki) ,w telefonie sprawdzam poczte kilka razy dziennie ,uzywam czasami jakiegos komunikatora ,sprawdzam pogode oraz rozklad np. pkp . To opisywaloby pokrotce moje korzystanie z netu na tym urzadzeniu .
Jednym z ostatnich pytan jest pytanie o nawigacje na androidzie ,wiem ze jest Sygic z ktorego jestem zadowolony po uzywaniu go na symbianie ,ale czy na androidzie dziala rownie dobrze ,czy znajde jakies proste gry dla zabicia czasu w autobusie czy innej komunikacji ,czy bede mogl odtwarzac muzyke (mp3) z dobra jakoscia dzwieku ( Mam sluchawki Creative Zen Aurvana ) i jestem zadowolony z jakosci odtwarzanej muzyki z Nokii N81, do tego czy jak podlacze sobie jackiem do amplitunera i mocnych glosnikow jakosc muzyki bedzie na poziomie ,czy moge uzywac w standardowym kliencie poczty adresu innego niz gmail (mam konto gmail z innego aliasu matrax.net) jest to moje glowne konto pocztowe i jest to dla mnie wazne ,czy bateria w tym modelu wystarczy na dwa dni bez ladowania (standardowo kilkanascie minut rozmow dziennie ,do tego kilkadziesiat sms).
W tej chwilii mysle ze wyczerpalem swoj zasob pytan na ktore chcialbym otrzymac odpowiedzi.
Jestem z Wami na forum juz dosc dlugo ,rzadko pisze ,czesciej czytam ,nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania dlatego powstal ten watek ,licze na powazne odpowiedzi ,i uzasadnianie waszych stwierdzen ,prosze o nie robienie spamu w tym watku poniewaz wyboru chcialbym dokonac dzisiaj badz najszybciej jutro.
Pozdrawiam