Skocz do zawartości
ziomkowsky

Nie działające wifi.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, mam oto taki problem z moim Sensation xe. Kupiłem go 2 miesiące temu, po ok 2 tygodniach wi-fi przestało działać. Cały czas mam napis "włączanie" albo ewentualnie wyskoczy "błąd". Miałem nadzieję, że problem sam się rozwiąże, tak się niestety nie stało. Przeglądając internety widzę, że z problemem nie jestem osamotniony, niestety żadnego rozwiązania wyraźnego nie znalazłem. Próbowałem i HR i czyściłem różnymi apkami, chyba wypróbowałem wszystko co nie wymaga jakichś większych umiejętności. Dodam, że telefon jest nowy, nie spadł mi - jak z jajkiem, mam go na gwarancji, ale zależy mi na czasie, a tel jest cały czas potrzebny więc odsyłka telefonu to ostateczność. Wydaje mi się, że to wifi przestało działać po aktualizacji androida z 2.3 do 4.0.3 bodajże. Oprócz wifi nie działa też radio i bluetooth.

    Czy napisze ktoś co mogę zrobić, proszę o jakieś wyraźne instrukcje bo jeśli chodzi o telefony jestem zielony. Będę bardzo wdzięczny.

    ---------- Post dołączono o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

    Nikt nie pomoże? :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    AS0

    Jak docisniesz tylna klapke to łączy się?

    Jeżeli by wtedy działało to wystarczy na klapce wygiac lekko blaszki łączące sie z plyta glowna.

    Możesz wgrac też nowsze RUU, które gwarancji nie powinno unieważnić (ale ręki nie dam).

    Wysłane z mojego HTC Desire HD

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Maf

    Ja mam problem taki, że normalnie łączę się z wifi, jest nawet napisane , że połączono itp itd. ale gdy wchodze np na facebooka albo ogólnie w internet , to jest napisane, że błąd z połączeniem czy coś w tym stylu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdzałeś z inną siecią wifi czy tylko jedną np. w domu. Może nie ma synchronizacji, ale w sumie to nie bo pewnie na innych urządzeniach działa

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Maf

    Witam, zakupiłem w sobotę telefon HTC Sensation. Chciałem pobrać kilka aplikacji przez Wifi. Tak jak na innych telefonach uruchomiłem router , znalazło moją sieć. Wpisałem hasło i normalnie było napisane , że połączono. Zadowolony wchodzę a tu klops... nie mogę wejść w Android Market ponieważ nie mam dostępu do internetu. a na górze na pasku jest normalnie ikonka wifi i w opcjach też jest napisane, że połączono. Tak samo jest gdy chcę wejść na facebooka czy też po prostu w internet. Proszę o komentarze i pomoc. Dzięki z góry.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdzałeś w innych sieciach, czy tylko u siebie? Może to problem z routerem. Sprawdź może w nim ustawienia, albo czy inne urządzenia normalnie działają przez wifi u Ciebie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Maf

    Sprawdzałem tylko u siebie, ale to byłoby niemożliwością, ponieważ dzień wcześniej przed zakupem htc , korzystałem z innego telefonu i wszystko śmigało.

    jeszcze sprawdzę w innych sieciach i dam znać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Masz pakiet danych wykupiony? Jeśli wtedy nie zadziała to już będzie poważniejszy problem, lub w ustawieniach coś pogrzebane. Jak chcesz to możesz jeszcze spróbować przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, ale nie wiem czy to pomoże. Inne aplikacje wykorzystujące internet np. GG działają tak samo i wywalają błąd połączenia?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Maf

    pakiet danych mam wykupiony i na pakiecie działa wszystko.

    Przywracałem ustawienia, jak nie działało, tak nie działa.

    facebook, instagram, android market, Mozilla - na wifi (mimo, że jestem połączony i ikonka wifi na górnym pasku jest) to nie działa. Na pakiecie działa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kurczę, dziwne. Albo Błąd w romie, albo uszkodzenie anteny. Pod klapką baterii masz takie jakby dwa druciki, które muszą się połączyć z blaszka na klatce. Może któryś jest zgiety. Spróbuj też lekko docisnąć klapką,ale nie za mocno żebyś czegoś nie uszkodził. Popytam jeszcze i na wieczór Ci napisze czego się dowiedziałem.

    Wysłane z mojego HTCSensation przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x