Marci-n Witam Jak wiadomo każda bateria ma układ mierzący temperaturę baterii w celu jej ochrony i można ją sprawdzić z poziomy systemu chociażby przez *#*#test#*#* tutaj jest mój problem, bo telefon widzi pewną temperaturę i przy jej zmiania cały czas pozostaje taka jak była podczas noszenia w kieszeni np 31 stopni. Jak wyłącze telefon i włącze jeszcze raz od razu pokazuje poprawną temperaturę. Czy to błąs u mnie czy na wszystkich androidach, bo teraz nie mam żadnego innego telefonu z tym systemem 🙁
Skareb89 Zainstaluj sobie aplikacje thermo droid, jest tam dosc szybko aktualizowana zmiana temperatury. Mam pytanie ile maksymalnie moge ja rozgrzac znim zacznie sie psuć, puchnąć itp. podczas grania i ładowanie osiągnęła mi prawie 46 C !!
Marci-n mam ten widget, miałem jakiś program do zarządzania systemem w którym też była temperatura i miałem ten sam problem sprawdze jeszcz termo droida, ale mam wrażenie, ze wszystkie te programy pobierają dane z systemu, a nie z czujnika baterii i cały czas nie będzie mi aktualizował temp.
pitr Ja się podepne pod pytanie kolegi do ilu można bezpiecznie rozgrzać baterię w hero? To zależy od tego jakiego palnika używasz 😛 A na poważnie to wydaje mi się, że bateria ma swoje autonomiczne zabezpieczenia i w razie groźby przegrzania sama się wyłącza. Kumpel miał problem ze swoim iphonem - właśnie przegrzewał mu się - to po osiągnięciu pewnej temperatury telefon sam się wyłączał
Izaker Telefony zazwyczaj pracuja do temperatury ok 56 stopni. Pamietam ze w moim pierwszym telefonie pisalo w instrukcji jaki jest zakres temperatur pracy telefonu, mysle, ze ten zakres moze zalezec wlasnie od baterii 😉
Roszak A ja bym się nawet nie martwił temperaturą tej baterii myślę że nic jej by nie było, ale to tylko moje osobiste zdanie.