Skocz do zawartości
capaci1

Wielki problem z fastboot - wgranie złego radia

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, mam ogromny problem z HTC Magic. Wgrałem oryginalny plik ota-radio-2_22_19_26I.zip ze stronki http://developer.htc.com/google-io-device.html . Po wgraniu tego pliku telefon padł. Wszelkie próby uruchomienia fastboot'a kończą się uruchomieniem logo ORANGE i koniec. POMÓŻCIE Proszę.

    Próbowałem SDK ale jeżeli nie rusza fastboot to nie mogę włączyć usb i nic. Może macie jakieś pomysły.

    Edytowane przez capaci1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    baggus

    Jak sie nie wie co sie wgrywa to ma sie cegłe. To co wgrałeś było dla Magika z płytą główną 32B, a taki ma google ION.

    Jak nie możesz wejśc do bootloadera ani recovery to masz cegłe.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    i co teraz. W jaki sposób mogę odzyskać telefon???

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bieski

    no nic juz nie zrobisz. Mozesz pomalu mowic papa telefonowi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zawsze możesz zwrócić się do jakiegoś serwisu:)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Telefon jest na gwarancji, myślicie, że pójdą na to aby mi w jakiś sposób pomóc??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zawsze można spróbować:)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ale skad logo orange? Przeciez przy przechodzeniu w tryb fastboot w ogole nie powinienes widziec logo oranga, tylko fastboot powinien pojawic sie od razu. Na pewno uzywasz odpowiedniej kombinacji klawiszy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak próbowałem wszelkich kombinacji. Pogłaśnianie + czerwona słuchawka, home + słuchawka, itd. Zawsze to samo. Telefon się włącza i wyskakuje logo ORANGE. Dalej nic. A wcześniej nie było z tym problemu. Cały czas liczę, że może ktoś posiada wiedzę na ten temat. Jak przywrócić cegłę do życia. Pozdrawiam.

    PS: Wiele przeczytałem stron angielskojęzycznych ale tam też ludziom ręce opadają co robić z tym fantem dalej. Może nasi "magicy" znają jakieś rozwiązanie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    baggus

    Bez kabla serwisowego(ktorego raczej nie zdobędziesz jako szary użytkownik) i oprogramowania do tego nic nie zrobisz.

    Wysyłaj do serwisu i nazmyslaj jakieś głupoty, że samo sie tak zrobiło to może naprawią.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x