Dokladnie, marudy nie z tej ziemi.
Kolego, to nie zupelnie tak jest, ze oni zrobia telefon czy jakis inny sprzet, wydadza z dwie poprawki do softu i juz zapominaja, ze maja/mieli cos takiego w swojej sprzedazy. Moim zdaniem beda non stop pracowac nad ulepszeniem tego co spie#$%@ili az nie dojda do wniosku, ze z danego sprzetu wycineli tyle - ile Tymbark z owocow do swoich sokow. 😉
Nic tu nie da pisanie, skarzenie sie, jak to Tobie jest zle i nie dobrze z ich produktem...
Moim zdaniem, gdupa ludzi zatrudnionych tam, siedzi i pracuje albo przynajmniej sciemnia, ze pracuje nad nowymi softami, itd.
Myslisz, ze dla nich jedynym zarobkiem jest Twoj pojedynczy zakup telefonu? To, ze Ty posiadasz ich sluchawke a nie powiedzmy Nokii czy Apple to dla nich jest ciagly zysk. Np: Kupujesz osprzet do niego, kupujesz aplikacje, ktos zobaczy u Ciebie dany model - kupi go *zywa reklama* i jeszcze wiele, wiele wiecej powodow, z ktorych maja zyski.
A pozatym placzesz, ze nie mozesz sie doczekac nowych sofotw, ze obicanki i NIC.
A chcialbys dostac niedopracowany szajs i potem znow czekac za nowy?
Ja tam sie w sprawe aktualizacji nie zaglebialem, bo mnie to wisi i powiewa, ale z tego co wyczytalem bardzo martwi Cie to, ze Twoj tel juz nie jest #1, ze nie kosztuje tak duzo jak na poczatku, itd.
Wspomniales o iP i app's-ach na niego. 🙂
Wiesz ile lat ma iTunes Store? Wiesz, jacy zajarani iPhone'm ludzie robia appsy do niego?
Mialem iP i to dwa razy (podobnie jak G1) i powiem Ci szczerze, ze te aplikacje FREE to wcale nie jest taki rarytas... zagrasz 2 razy i musisz kupic pelna wersje, wlaczysz 2 razy program i KONIEC. Tak, ze tez nie jest tak kolorowo.
Co prawda, to prawda... iPhone i jego otoczenie jest lepiej dopracowane niz "With Google". Moze ze wzgledu na to, ze iP byl, przynajmniej w moim przekonaniu, skierowany dla Junajtedstejtczykow of Amerika, a jak wiadomo u nich APPLE jest niemalze BOŻKIEM, ktorego czcza. A jak wiadomo swiat, czyli my utozsamiamy sie z USA i tez mamy BUM na iPhone, nie mowie, ze to szajs czy jeszcze inne go**o, nawet za nim przepadam, ale mialem takiej zajawki. A zajarani amerykancy wypuszczaja co raz to nowsze i lepsze app'sy na iP, z reszta nie tylko amerykanie. W moim przekonaniu Apple jest bardzo znane i lubiane na swiecie, sam kozystam z ich sprzetu na codzien, dlatego iP przyjal sie tak dobrze.
Co do Googl musimy jeszcze troche poczekac az sie rozwinie...
Apple mialo lepszy start, bo ich <o Boze> KOMPUTERY (ktore kocham), iPody - sa na swiecie, jak juz mowilem, znane i lubiane, dlatego nowy sprzet od apple mial lepszy start.
Bo co ma Google? Wyszukiwarke? (Chyba, ze o czyms nie wiem...?)
Pozatym wg mnie Android nie jest tak bardzo utozsamiany z GOOGLE, nie wiem dlaczego... Tak mi sie wydaje.
Tak, ze wracajac do pisania do HTC, moim zdaniem mija sie z celem. Nie dosc, ze pewnie nikt nawet nie rzuci na to okiem, a jesli juz to beda mieli to w du**e i beda robic swoje. A wg mnie napewno robia duzo w tym kierunku, zebys byl zadowolony z ich sprzetu - i za jakis czas poszedl kupic kolejny.
Tak to sie uklada w mojej glowie, po tym co mi sie obilo o uszy i co przeczytalem w tym temacie.
Pzdr Q.
EDIT:
Zapomnialem dodac, ze mam G1 z softem 1.1 i nie placze. Nie wiem dlaczego, ale od 3miesiecy ( bo tyle ma telefon) nie mam zadnego nowszego softu. Jade na 1.1, ale bede musial gdzies sie z tym zglosic.