Witam,
Poczytałam sobie sporo wątków na forum (szczególnie tych dotyczących htc hero) i troszkę mam teraz mętlik w głowie.....chodzi mianowicie o wersję androida jaka jest w htc hero..... czy to 1.6 ? czy jednak 1.5 ?
Z góry przepraszam, jeżeli pytam o oczywistą oczywistość dla starych wyjadaczy 😉 ale raz czytam że nie będzie update'u androida z 1.5 do 1.6 tylko od razu do 2.0, raz czytam że począwszy od 1.6 można pobierać (wybrane?) aplikacje z Android Market (i od 1.6 działają widgety) a gdyby była wersja 1.5 to wielu użytkowników htc hero przeciez miałoby goluśkie telefony....
Więc jak jest z tą wersją w końcu? i jak to sprawdzić, mając nowy telefon w łapkach (przed zakupem) ? [znalazłam, że pod klawiszem menu -> settings -> about phone są podobno jakieś informacje na temat wersji os... ]
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt 🙂
pandomino
ps. przy okazji jako nowy użytkownik witam wszystkich serdecznie 🙂
ps2. czy ściąganie aplikacji z Android Marketu wymaga połączenia z netem przez gprs czy przez wi-fi również mogę spokojnie ściągać? [za to pytanie chyba mnie zamordujecie....] I czy jeżeli wyłącze sobie APNdroidem dostęp do netu, przyjdę do domu i włączę aby połączyć się przez wi-fi ze swoją siecią i zacznę pobieranie to będzie próbował się łączyć przez gprs (tego wolałabym uniknąć bo wolę niskie rachunki aniżeli wysokie...) ?