Skocz do zawartości
defu

GPS - przymulanie telefonu na różnych romach 2.2

    Rekomendowane odpowiedzi

    defu

    Na każdym romie 2.2 który sprawdzałem, a sprawdzałem wszystkie, mam problem z przymulaniem telefonu.

    Nie za każdym razem, ale często po uruchomieniu jakiejkolwiek aplikacji wykorzystującej GPS, telefon zamula tak że nie da się nic robić, przestają działać przyciski, albo reagują z ogromnym opóźnieniem. Nawet po ubiciu aplikacji, telefon nadal zamula. Żaden z menadżerów procesów nie pokazuje, aby któryś proces wykorzystywał max CPU, najwięcej w tym czasie zjada launcher (około 12%).

    Jedynym sposobem u mnie jest reset telefonu, ale do szału mnie już doprowadza codziennie restartowanie..

    Czy ktoś znalazł na to sposób?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nigdy nie przytrafiło mi się nic podobnego. Zawsze GPS chodził bardzo sprawnie. Nie zabijasz czasem za dużo procesów Task Killerem? Dla mnie tego typu aplikacje to samo zło.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    defu

    Nie używam Task Killerów, tak że to nie to :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mnl187

    Podczepiam się pod temat.Od 3 dni mam podobny problem w zupełnie losowych momentach (niekoniecznie w momencie wlaczenia GPS) ale często gdy korzystam z jakijs aplikacji chodzacej w necie.

    Obwiniałem za to wdget Facebooka...wiec poleciał...problem się pojawił znowu, więc wywaliłem kolejny widget podczas ktorego łapał zwiechy...to samo.Dziś złapał porzadną zamułke jak sprawdzałem najbliższe stacje na google map + GPS.Pomógł m reboot.Nie zmieniałem romu od momentu wrzucenia 3.4.3-11, wiec nie potrafię powiedziecczy to wina jakiegos błędu który pojawia się po jakimś czasie i siedzi w romie czy moze telefon zaczyna szwankować od OC i za dużego napięcia.

    Korzystając z tematu podłaczyłem ostatnio na noc ładowanie, a tam rano niespodzianka 5% mniej baterii niz po podłaczeniu i telefon strasznie gorący był.Odłaczyłem podłaczyłem kabelek i nic..nie ładuje.Reboot i wszystko wróciło do normy...miał tak ktoś może?Dodam, ze to był jednorazowy incydent, który jak do tej pory jeszcze się nie powtórzył.

    @defu

    Na ile masz OC i w jakim programie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    sp4ubw

    Miałem tak samo. Zero ładowania i telefon gorący. Winny był OC. Ustawiłem na 1GHz i reset telefonu i problem ustąpił. Zniknęło też zamulanie zdarzające się losowo. Widocznie jakiś bug we Froyo.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    defu

    Milestone overclock 1000 / 58 vsel

    Potestuję bez O/C, w sumie o tym nie pomyślałem..

    Edit: Niestety wygląda na to że to nie rozwiązuje problemu, po powrocie do defaultowych ustawień nadal się przywiesza, wystarczyło odpalić google maps :/

    Edytowane przez defu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mnl187

    Niestety nie mialem okazji potestowac dzis na innych romach ale problem jakby zniknal.zwiekszalem I zmniejszalem taktowanie przez caly ezie z czestotliwoscia okolo 3h , sprawdzalem caly czas google earth i maps gpsem z internetem od sieci i nic.ani jedna zamulka sie nie trafila.jutro wrzuce 155 ktorego mialem najdluzej i sprawdze gdzie tkwi problem bo na czysymtym romie latwiej to wylapac.

    Sent from my MB525 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Do OC polecam SetVsel ktory powstal specjalnie pod Defy, zauwazylem ze o wiele lepiej tel sie zachowuje niz przy Milestone Overclock.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mnl187

    @up

    Wlasnie porobilem czystke w appkach, wywalilem Milestone OC, wrzucilem setvsel zmieniajac jedynie wartosc ostatnia (stresowa) z 800 na 1000MHz vsel pozostawiajac stockowe.od pol h ciaglej zabawy nie bylo ani jednej zwieszki (tfu tfu wypluc).Dzis moja motka zachowywala sie gorzej niz moj wysluzony i7500 i mialem ochote wrzucic ja na glowke do wanny a potem podtopic jeszcze troche.najsmieszniejsze jest to ze wczoraj padl moj nowy dysk w kompie (f...ck seagate) i nawet nie mialem kiedy wgrac nowego romu bo zajety bylemm stawianiem wszystkiego od nowa i ratowaniem co sie tylko da...ciekawi mnie bardzo przyczyna takiego zachowania motki, mialem kilka tez na ten temat ale zadna procz procka nie pasowala mi w 100% do zaistnialych sytuacji.bede testowal, kombinowal i zdawal relacje w miare wolnego czasu

    Sent from my MB525 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    defu

    No ja się narazie poddałem, wrócił 2.1 i wszelkie problemy zniknęły, zero przywiech, wszystko hula aż miło, znowu odzyskałem wiarę w ten telefon ;) Dopóki nie wyjdzie official, zostaję przy 2.1, ale z chęcią poczytam czy udało się znaleźć przyczynę tego laga.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x