Witam. Czy da sie zastosowac ta czynnosc dla htc hero?? Mam problem z czestym wyskakiwaniem wymus zamkniecie systemu... i chce to naprawic ta metoda
Niestety problem w htc hero polega na tym ze nie wiem jak wpisywac komendy do terminala... Jest jakis inny sposob na pozbycie sie tego "wymus zamkniecie"??
Rozwiazanie:
Okazalo sie ze blad powoduje aplikacja wylaczajaca wszystkie systemy. Korzystalem przez dlugi czas Advanced Task Manager Free, na pulpicie mialem skrot do zamykania wszystkich dzialajacych w tle aplikacji. I to byl wlasnie blad, po zamknieciu wszystkich aplikacji program zamykal nawet aplikacje systemowe ktore byly do czegos potrzebne. Po uplywie okolo 4godzin (w moim przypadku) wyskakiwal blad force close). Radze nie wylaczac wszystkich aplikacji przez jedna dotkniecie, poniewaz program zamknie nawet te wazne,osobiscie wylaczam aplikacje ktore sam wlaczam np internet, radio itp. Tak wiec mam nadzieje ze to pomoze innym uzytkownikom ktore beda mialy ten sam problem co ja. Niestety nie doszlem do tego jaki program powoduje zamkniecie... codziennie zamykam jedna aplikacje i sprawdzam. Dam znac jak sie dowiem.
Gdyby to nie pomoglo radze sprobowac tego: http://wiki.android.com.pl/Force_close_fix
UWAGA!!
Po dwoch tyg testu okazalo sie ze force close powoduje zamkniecie tylko HTC CHECKIN.. Aby uniknac FC radze w jakims task kilerze albo free advanced manager zaznaczenie aby program nie wylaczal tej aplikacji.
Od tego czasu nie mam zadnego force close...