Skocz do zawartości
thomsson19

Odin nie rozpoznaje telefonu w trybie "download mode"

    Rekomendowane odpowiedzi

    Hej.

    Może ktoś pomóc jakoś rozwiązać problem, związany z połączeniem telefonu z Odinem?

    Wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe sterowniki i sposoby ich instalacji na Windows 8 i na Windows XP i nadal Odin nie potrafi wykryć mojego Galaxy Ace. Co może jeszcze być przyczyną?

    Edit: Warto nadmienić że Odin 1.85 wykrywa mi galaxy S3, a Ace nadal nie chce wykryć. Jakieś pomysły?

    Przydatne informacje:

    -----------------------

    Rom, który posiadam: CyanogenMod 9 Touchwiz 5 V5.1

    z tego linku http://forum.android.com.pl/f303/cyanogenmod-9-touchwiz-5-v5-1-by-android107-and-seravier-03-09-2013-projekt-wznowiony-279780

    Rom, który planuje wgrać: S5830XWKTR 30.08.2012 [Android 2.3.6], a więc STOCK ROM

    Edytowane przez thomsson19

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    krogi

    Wyprobuj wszystkie mozliwe kabelki jakie posiadasz. U mnie na 5 dziala tylko jeden, na dodatek z Nokii. Nawet samsunga kabel nie dziala. Podejrzewam ze zwalone wejscie w telefonie.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Masz włączone debugowanie? Spróbuj wgrać innego customa i później stocka.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    kabel jest dobry, bo normalnie się łączy, tylko nie w trybie download mode, a mój drugi telefon (Galaxy S3) w trybie download widzi bez problemu.

    Pod innym custom romem sytuacja taka sama niestety. Debugowanie włączone

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Na win8 nie ma wsparcia dla nas. Masz wyłączonego Kiesa jak podłączasz telefon? Na wszystkich portach USB nie wykrywa?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kies wyłączony, na Windows 8 wykrywa mi w w trybie download Samsunga Galaxy S3, ale Ace'a już nie chce

    Edit: Zastanawiam się czy telefon, wchodzi do końca w ten tryb download. Nie potrafię dodać screena (coś nie działa), ale widnieje tylko żółty napis "donwload...", nie ma żadnego obrazka (jak jest to w przypadku mojego drugiego Samsunga). Ktoś miałby chwilę żeby wspólnie pokombinować o co chodzi i czemu tak?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tryb download w Ace to właśnie ten żółty napis i nic więcej. Na wszystkich portach USB nie wykrywa telefonu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Teraz mi wykryło, ale kiedy telefon wszedł w "Emergency Dload Mode (ARM9 mode)", ale nie żólty napis. Odin w końcu wykrył Ace'a, sprawdził ROMik, ale coś długo idzie proces start connection (już ponad 7min)

    Log z Odin'a (w polu messages):

    Download Start...

    Create File...

    StartThread Detected : 1

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    StartThread Detected : 0

    setup connection...

    edit: i nie wiem czy przerywać wgrywanie i spróbować jeszcze raz, czy lepiej mu teraz nie przerywać..

    Edit 2: juz 15 min i nic do przodu...

    ---------- Post dołączono o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

    ktoś coś dopowie może jeszcze?

    Edytowane przez thomsson19

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jaką kombinacją klawiszy wszedłeś w ten tryb? Pierwszy raz o nim słyszę. Odpowiedz czy na wszystkich portach USB nie wykrywa telefonu? Próbowałeś na innym komputerze?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W ten tryb wszedłem naciskając (chyba przypadkiem) wszystkie klawisze możliwe w Ace (vol+,vol-, power, home).

    Na rożnych portach nie rozpoznaje. Obecnie nie mam dostępu do innego komputera, ale z tego co pamiętam już wcześniej sprawdzałem na XP.

    Samsunga Galaxy S3 nawet Windows 8 widzi w trybie download, a jak podłączam Ace to "nie rozpoznano urządzenia", gdzie pod tym trybem co napisałem rozpoznaje, i normalnie też.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x