Skocz do zawartości
alan.w

Cozyswan S400 (mk809IV) - obsługa, romy, problemy

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam otoz mam takie pytanie.

    Cozyswan mam juz od okolo roku, nigdy sie nie bawilem we wgrywanie softu itp, ale ostatnio wgralem sobie rom smic717394 i kernel dla rk3188T ap6210 . Wszystko niby ladnie ale sprzet zakupilem glownie dla XBMC i niestety stwierdzam ze sobie nie radze, to znaczy filmy np z weeb.tv w rozdzielczosci HD 720p o wiekszych nie wspomne, niestety ale nie chodza mi plynnie nie sa to jakies duze skoki al ejednak obraz nie jest plynny. Chcialem wlasnie zapytac czy da sie wykrzesac cos wiecej z tego sprzetu a moze ja cos zle ustawiam w samym XBMCD, uzywam werscje bodajze 12.2 Frodo chyba tak sie nazywa. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

    Edytowane przez fraszczu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    alan.w
    Cozyswan mam juz od okolo roku

    Czy twój s400 ma procek rk3188 czy rk3188T bo to ma znaczenie. Sprawdź za pomocą CPU-Z.apk

    Na naszym rynku są i takie i takie. Proponuję sprawdzić.

    Jeżeli rk3188T to więcej się już nie da podkręcić. Ale jeżeli chodzi o odtwarzanie weeb.tv to nie powinno być problemów.

    Wygląda na to że trzeba lepiej dobrać rom, kernel i xbmc.

    Często tak miałem że w różnych kombinacjach rom-kernel-xbmc różnie to było z tym odtwarzaniem.

    Jeżeli twój rk to 3188 bez T to możesz go podkręcić do 1,9GHz . W paczce z romem masz takie kernele.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ab76

    Posiada ktoś może działające sterowniki do windows 8.1 dla MK809 ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rydzyn

    Witam.Posiadam od niedawna tego dongla: Android Smart TV Box VenBOX iTV20 Dongle (MK809 III) | Vensys Sp. z o.o. i po wgraniu 2 romów ,MK809IV NOWA WIFI oraz smic717394_809III_1080p_V4.4.02_ROM V3 zrywa połączenie z netem.:facepalm:W ustawieniach sieci jest cały czas połączono, i albo robię refresz sieci w androidzie albo samo się wznawia.I po paru minutach oglądania znowu zrywka.Na innych urządzeniach zero problemu.O co kaman?;/

    Edytowane przez rydzyn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    alan.w

    Czy na oryginalnym romie tez tak miales? Jesli tak to mozlwe ze masz za slaby sygnal wifi. Sprawdz apką Analizer wifi jaką masz moc sygnału.

    Twój dongl jest bez anteny zewnętrznej więc może mieć problemy z wifi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rydzyn

    Mam główny router tplinka i reapater też tplinka wr850.Reapater jest 3 metry od dongla i siła jest na maxa.Na oryginale też tak miałem(FirmWare Android 4.4.2 (KitKat) dated 2014.04.03).Dodam że jak przytnie internet na donglu to prędkość netu na wszyskich urządzeniach spada.Mam 6 mega i na lapie albo smartfonie spada do 1 mega.Tak jak by zrywał na głównym routerze.:oczy:Dodam ci jeszcze że pod główny router mam dodłączony serwer i podpięty dysk i jak(testuję od począdku)to jak zapuściłem koncert to też przerwało po 2 minutach.Spróbuję główny router dać bliżej dongla i podłaczyć sie prosto pod niego,bo na razie jest za daleko ok 10 metra i 3 sciany i nie łapie do niego.Tylko że inne urządzenia i z winem i andkiem do tej pory chodziły przez ripa bez problemu.;/Może jakaś podpowiedź?Wiem że na odległość nie widząc urządzeń to problem.;)Jak zaczyna pracować(pobierać)dongiel,to predkość netu z lapa na windzie na testnecie spada z 6 do 2 mega.(lapa sparowałem z głównym routerem).Analizer pokazuje -35db do ripa a-60 do głównego routera.A i dodam że na kompie z win7 mam xbcm zainstalowanego i zalogowanego do ripa i wsio smiga.

    Edytowane przez rydzyn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    alan.w

    Jeżeli masz -35dBm to spróbuj wyłączyć dostęp dla wszystkich innych urządzeń korzystających z internetu wifi sprawdź jak wtedy sam dongl sobie radzi. Zalecane jest aby moc sygnału nie przekraczała -50dBm.

    Też mam router tplinka i pamiętam że mialem problemy z wifi na niektórych urządzeniach w przypadku pracowały one na różnych standardach tj. g i n mimo że router był dobrze skonfigurowany.

    masz 6mb/s to trochę mało, bo zawsze są wahania prędkości. Czy to jest neostrada z TP ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rydzyn

    Mam neta radiówkę.Podpiołem andka do tv którego przeniosłem blisko do głwónego routera i działa stabilnie narazie .jeszcze testuję.;)Reapater odłaczyłem.No i chyba problem rozwiązany.Niestety na tym donglu bez anteny reapater działa i główny router też ale maxymalna odległość to max.0.5 metra.:facepalm:

    Edytowane przez rydzyn

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rydzyn

    Dzięki alan za radę.Doszedłem do wniosku za twoją i z twojego linku(wszystko o GK525)poradą że ten mój dongiel bez zewn.anteny nie radzi sobie z wifi.Reapater podłączony 20 cm do niego i główny router w miare daleko jest ok.Wyjąłem antenę według tego schematu:

    ale nic nie dało.Moc sygnału max -30dbm musi być i trzeba wyłączyć dostęp dla wszystkich innych urządzeń korzystających z internetu wifi do reapa,do głównego może byc dostęp.Jak coś zobaczę dam znać i jak to smiga po paru dniach.:mur:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x