Skocz do zawartości
ANtonEdzio

XE / Uruchamia się tylko pod ładowarką do recovery

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mniej-więcej rok temu kupiłem 2 HTC Sensation XE.(jeden mój drugi kolegi).

    Bez gwarancji.

    Wgrałem sobie prawie od razu ROM z nowszym androidem. Kolega leciał na sensie który dostał.

    Fajnie śmigały oba aż do pewnego czasu w którym mu zaczął się wyłączać a mi wariował wskaźnik bateria (stan pokazywał jaki mu się akurat podobało).

    U niego zainstalowałem tego samego ROM'a co ja miałem, mając nadzieje że mu pomoże.

    A tu niespodzianka. Zaczął mieć to samo co ja. Znów zainstalowałem mu sensa.

    Ostatnio przyuważyliśmy że z rozładowaną baterią nie chcą się uruchomić.

    Po podłączeniu pod ładowarkę na moment (2-3 sekundy) zapala się pomarańczowa dioda po czym gaśnie i uruchamia się recovery.

    Nie ładuje, nie da się wejść do bootloadera, ani uruchomić go normalnie.

    Pomyśleliśmy że to wina baterii. Postanowiłem być grupą doświadczalną i kupiłem nową do swojego.

    Po jej rozładowaniu to samo.

    Dodam że jeżeli naładuje w innym modelu chociaż trochę baterię i włożę do swojego to potem uruchamiam go i mogę normalnie ładować.

    Jedyna usterka która mi przychodzi na myśl to to że jakaś taśma jest walnięta. Macie może jakieś pomysły.

    Jestem gotów na wszystkie sugestie, nawet te z rozbieraniem telefonu.

    Z góry dzięki za pomoc.

    ANtonEdzio

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Skoro zaczęło to się dziać jak wgrałeś na oba telefony tego samego roma i na obu jest ten sam problem to zainstaluj innego roma. Wątpie, aby przy obydwu jakaś część poszła w tym samym czasie i takie same objawy były. Myślę, że to wina romu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zmiana romu nie pomaga. To samo. Tylko że przy sensie gdy podłącze rozładowany pod prąd to zaświeci się na chwile pomarańczowa lampka (2-3 sekundy) i gaśnie. Nie odpala nawet recovery. Trzeba gdzieś indziej naładować trochę baterie i można normalnie korzystać. Da się ładować włączony póki znowu się nie rozładuje do końca.

    Oba pewnie były produkowane w jednej serii i może akurat ta seria miała jakąś wadę.

    Tylko nie wiem co jest walnięte. Jak bym wiedział to bym sobie wymienił tą popsutą część.

    Jakieś pomysły?

    ANtonEdzio

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    AS0

    Jaką masz wersję firmware/hboot'a?

    Aktualizacja do 3.33 (chyba to jest najnowsze) może coś pomoże :P

    Podobno nowa bateria Anker'a załatwia sprawę u niektórych (nawet jest jedna na alledrogo)... ale skoro masz nową baterię i dalej to samo...

    Co do samoistnego wyłączania się - próbowałeś TAKIEGO prostego sposobu? :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.