Skocz do zawartości
wojtek0018

Migający ekran w 4.3 - jaką masz serię? Tworzymy listę wadliwych modeli.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam! Od aktualizacji do .266 dużo użytkowników w tym ja mają problem z migającym ekranem.

    Na podstawie wypowiedzi na forum doszliśmy do wniosku, że problem występuje tylko w kilku seriach telefonu, którą możecie sprawdzić otwierając klapkę z tyłu np. 13W38 (o góry po prawej).

    Nowa aktualizacja .201 teoretycznie może naprawić wiele bugów, które towarzyszą miganiu, lecz sam problem ekranu nie jest rozwiązany. Jak na razie jest jeden wątpliwy przypadek naprawienia tego błędu przez aktualizacje .201, lecz zaznaczam, że informacja nie jest pewna.

    Zróbmy zatem listę jakie telefony posiadają ten problem - proszę o komentowanie tylko osób, u których bug występuje (by nie robić niepotrzebnego spamu).

    Jak sprawdzić czy u Ciebie problem występuje? Ustaw jasność na najwyższą i przesuń belkę z powiadomieniami w dół (lub wyświetl coś czarnego). Miganie występuje mniej więcej co sekundę - przypatrz się!

    Lista użytkowników z problemem w spoilerze :)

    Zaczynam:

    1) wojtek0018 :

    Soft: .266

    Seria: 13W38

    2) pawelgodlewski :

    Soft: .266

    Seria: 13W38

    3) FreaX :

    Soft : Custom na bazie .266

    Seria : 13W38

    4) soniacz1511 :

    Soft : Czysty .266

    Seria : 13W47

    5) Arctus :

    Soft : .266 Plus

    Seria : 13W49

    6) OziUKF :

    Soft: ???

    Seria: 13W33

    7) MixoMaxo :

    Soft: .266 - podobno na .201 problem zniknął (niepotwierdzone info)

    Seria: 13W50

    8) bongkox :

    Soft: .266

    Seria: 13W47

    9) purebmx :

    Soft : Brand Plus, .266

    Seria: 13W49

    10) Gaster R:

    Soft : .266

    Seria: 13W44

    11) Lalak :

    Soft: .266, .201

    Seria: 13W44

    12) dydek75

    Soft: .266

    Seria: 13W48

    13) mlekopan16 :

    Soft : .266 - na tym migało mocniej, .201 - na tym miga słabiej

    Seria: 13W17

    14) dawidggg :

    Soft: .201

    Seria: ? - oczekiwanie na informację :)

    15) pawelek696

    Soft: .201

    Seria: 13W49

    16) pasio1996

    Soft: .266/.201 [eXzistenZ Ultra]

    Seria: 13W44

    17) Peyrac

    Soft: .266 niebrandowany

    Seria: 14W04

    18) lukeskywalker10

    Soft: .266 niebrandowany

    Seria: 14W02

    19) oinel

    Soft: .266

    Seria: 13W26

    Wszystkie wadliwe serie [stan na 2014-04-07]

    13W17

    13W26

    13W33

    13W38

    13W44

    13W47

    13W48

    13W49

    13W50

    14W02

    14W04

    Notatka od Moderatora: FreaX
    wykrzyk.png Moja propozycja to dopisywanie listy użytkowników z serią i softem, wtedy będzie przejrzyście :)

    UPDATE:

    Podrzucam mój kijowej jakości filmik obrazujący problem, wszystko co jest ważne jest widoczne.

    Edytowane przez wojtek0018
    Poprawiłem film ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Również soft w wersji bez brandu operatora 266 i seria 13w38, problem występuje

    Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    FreaX

    U mnie także 13W38, bez względu czy stock, czy custom ekran miga :( W 4.1.2 problemu nie było, .201 nie instalowałem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Świetny pomysł z tą akcją.

    W moim przypadku miga spora część ekranu - nie trzeba się przypatrywać, nie trzeba zmieniać jasności. Wszystko bardzo dobrze widać gołym okiem.

    Problem występuje na sofcie: .266 (czysty); C5303_12.1.A.1.201_CH; na .254 problemu nie ma.

    Seria: 13W47

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Arctus

    seria 13W49 na brandowym Plusie .266 miga jak kogut radiowozu :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Cripex

    A ja bym zrobił pod spodem drugie okienko z tymi co nie migają.

    Na 13W33 na żadnej wersji systemu mrugania nie odnotowałem.

    Zaczynając od 4.1.2, później .266, teraz .201.

    Edytowane przez Cripex

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    OziUKF

    13W33

    od zainstalowania 4.3 wystąpiło zaledwie trzy razy przy włączonej opcji "dostosuj do oświetlenia", zazwyczaj na dworze. Wystarczyło odznaczyć i ponownie zaznaczyć opcję aby ustąpiło.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Daj na najwyższe oświetlenie, zapewne mruganie nada występuje tylko nie jest takie bardzo widoczne. Jaki soft? .266 czy .201?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja czytajac twój problem zauważyłem lekkie mruganie w rogu ale wcześniej tego nie widziałem nie przeszkadza mi jakoś

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @up

    napisz mi serie i wersje systemu :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x