Na samym wstępie chciałbym poinformować adminów, modów i użytkowników lamentujących nad tym, że wałkowane milion razy, mimo tego że wałkowane, to żaden z waszych sposobów na forum nie chciał ożywic mojego telefonu, tak samo wielu innym użytkowniką, którzy odszukują mój wątek, który znalazł się w koszu i dziękują mi na PW, że dzięki mnie udało im sie uratować telefon.
UWAGA ! NIE BIORE ODPOWIEDZIALNOSCI, ZE EWENTUALNE USZKODZENIE SPRZĘTU POPRZEZ NIE ROZWAŻNE KORZYSTANIE!
UWAGA!! Nie korzystam zbyt często z tego forum, zaglądam tu raz na rok, więc niestety nie odpowiem na wasze wiadomości na PW!
Pare dni temu zakupiłem sobie Samsunga Galaxy, zachciało mi się grzebac przy ROM`ach no i uwaliłem IMEI i sieć w telefonie. Po calym dniu bawienia wkoncu mi sie udało i chciałem podzielić się tą wiedzą z innymi, którzy może beda mieli podobny problem.
No wiec już tłumacze o co chodzi. Osoby, które mimo prawidłowego numeru IMEI mają błąd "Nie zarejestrowano w sieci".
Co bedzie nam potrzebne ?
ODIN
CMW Recovery
Trzy plikowiec Reupload 1 Sierpnia 2016, dziekuje za pomoc Danielos102
Forum po zmianach, link nie działa
W tym wątku nie bede skupiał się na czym polega instalacja, jeżeli jesteś na tyle świeży to zapraszam https://forum.android.com.pl/topic/297012-cwm-root-flashowanie-custom-roma-w-root-za-pomocae-cwm-recovery-aroma-filemanager-backup-efs/
1.Wgrywanie ROM`u z trzema plikami
Po sciagnieciu wszystkich plików,
otwieramy ODIN i ładujemy do niego ROM 3 plikowy (pamietaj o zaznaczeniu repartition),
nasz telefon właczamy w trybie DOWNLOAD (VolDown + Home + Power) i klikamy start.
Gdy system sie zainstaluje czeakm aż się załaduje,
jeżeli sieci nadal nie ma to nic straconego, zapraszam do kolejnego punktu.
2.Instalacja modemu oraz przejscie na JB
Ponownie właczam telefon w trybie download i tym razem wgrywam do niego CWM .
Nie dajemy załadować się androidowi i przechodzimy do Recovery (VolUp + Home + Power).
Teraz przy pomocy Mount USB wgrywam ROM JB oraz TEN PLIK na karte pamięci.
Robimy FULL WIPE i instalujemy ROM 4.2.2, po instalacji zresetować urządzenie,
dać mu przejsc kreator konfiguracji po czym znów przejść do Recvoery i
zainstalować paczke "Patched modem MB4".
Teraz po restarcie modem już powinien normalnie odbierać sieć.
2.5 Przejście na androida 4.3, 4.4.2 Stock i CM11
Od jakiegoś czasu istnieje możliwość przejscia na androida w wersji 4.3 oraz używania portu Archiego i każdych jego modyfikacji znalezionych na xda czy tutaj.
Jeżeli chcecie wgrać jeden z tych systemów omincie punkt 2.
Zaczynamy!
1. Musimy zainstalować najnowsze CWM Recovery, sciągamy je stąd
2. Sciągamy moją paczke stąd
3. W zależności jakiego ROM`u chcemy używać taki sobie sciągamy z XDA lub z tego forum.
4.
a) Jeżeli wybraliśmy Android 4.3 wgrywamy go przez recovery, następnie instalujemy kernel dla androida 4.3 z paczki i patchujemy zamieszczonym w paczce modemem.
b)Jeżeli wybraliśmy Android 4.4.2 stock wgrywamy go przez recovery, następnie instalujemy kernel dla androida 4.4.2 Stock i patchujemy zamieszczonym w paczce modemem.
c) Jeżeli wybraliśmy CM11 to wystarczy, że zainstalujemy modemem zawarty w paczce.
To wszystko! Resetujemy telefon. Jeżeli bedzie pytać was o root, zaznaczcie "NO".
UWAGA! UŻYCIE TEGO MODEMU NA STAŁE ZABLOKUJE WAM MOŻLIWOŚĆ ZMIANY EFS na wersje drugą, lecz jeżeli jużw żaden inny sposób nie jestescie w stanie odzyskać IMEI i sieci, to jedyna droga, za którą nie zapłacicie.
Wszędzie szukałem takiego tematu jak ten, ale wiekszosc jest bardzo podobna i nie rozwiązuje tego problemu. Prosze o komenatrze na ten temat, to mój pierwszy poradnik :trolldad:
Dzięki i pozdrawiam !