Skocz do zawartości
BaXeL

Bateria ładuje się tylko przy wyłączonym telefonie.

    Rekomendowane odpowiedzi

    BaXeL

    Witam, otóż mój problem jest naprawdę dziwny.

    Podłączyłem XE do ładowarki przy około 10% wieczorem (1-2 w nocy) rano o godzinie 7, baterii zamiast być więcej, było mniej 2% ao.o . Zaszokowało mnie to bardzo. Ładowarka jest oryginalna, działa w porządku, X8 ładuje normalnie . Więc pomyślałem że to wina ładowarki więc skorzystałem od Samsunga (to nie było mądre :E ) ale to samo. Wyłączyłem telefon odczekałem kilkanaście sekund podłączyłem ładowarkę, pokazał się ekran ładowania po godzinie włączyłem telefon naładowany do 50%. Ładuje się na obu ładowarkach gdy jest wyłączony :ok: , a włączony nie.

    ROM: Termin v2

    Kernel : Zeus v3.1

    Edytowane przez BaXeL

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    Problem polega na tym,że masz pewnie wyłączony tryb MTP.

    Wejdź w ustawienia->pamięć->przycisk funkcyjny i tryb MTP.

    Jeśli masz ten tryb uruchomiony to wgraj Stock i jeszcze raz Rom.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Wejdź w ustawienia->pamięć->przycisk funkcyjny i tryb MTP.

    Po naciśnięciu przycisku funkcyjnego nic się nie dzieje, ja i On mamy termin v2, więc raczej nie będzie też miał.

    ps. Zmieniłem sobie z MTP na "ten drugi tryb" aplikacją, ale i tak ładowało.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    @up

    Nie no w porządku,ale jeśli obie funkcje są wyłączone(tak,zdarza się taka sytuacja) wtedy trzeba którąś włączyć,aby telefon się ładował.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    BaXeL
    ps. Zmieniłem sobie z MTP na "ten drugi tryb" aplikacją, ale i tak ładowało.

    Nie do końca Cię rozumiem, ładowało w końcu czy nie?

    Jeśli tak to jaką aplikacją, bo nie mogę znaleźć w sklepiku .-.

    Przycisk funkcyjny kompletnie nic nie robi :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ustawienia➡Xperia™➡Łączność i tryb połączenia USB, wybierz MTP

    SwiftKey napisał, a Tapatalk wysłał z Xperii E

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    BaXeL

    To nic nie dało, dalej to samo.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam to samo w Sony Xperia Z. Było normalnie ale chyba zepsuło się gniazdo USB. Brak komunikacji z kompem przez USB, próbowałem różnych kabli, na MACu i Windowsie, przywracałem ustawienia fabryczne telefonu. Nie można doładować telefonu. Dopiero gdy padnie po całkowitym rozładowaniu albo po ręcznym wyłączeniu telefonu możliwe jest ładowanie.  

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x