Skocz do zawartości
StanS

Telefon z T-Mobile. Nie "widzi" roamingu.

    Rekomendowane odpowiedzi

    StanS

    Witam.

    Mój telefon gdy jestem za granicą nie "włącza" roamingu. Dalej wyświetla mi się T-Mobile.pl, w informacjach dalej wyświetla t-mobile.pl i brak roamingu. Co za tym idzie wyłączenia opcji "dane w roamingu" nic nie daje. :wsciekly:

    Tak przy okazji, do czego przydaje się uruchamianie telefonu w trybie awaryjnym?

    Edytowane przez StanS

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam

    Musisz włączyć tą usługę w t-mobile przed wyjazdem za granicę. Samo włączenie opcji w telefonie nic nie da.

    Ja mam abonament w plusie, ale myślę, że w t-mobile jest tak samo.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    StanS

    Roaming mam włączony i mogę normalnie rozmawiać zagranicą, tyle tylko że telefon tego nie "widzi". Ani w HTC Hero, ani Desire Z problemu z tym nie było. Zastanawiam się czy powodem może być karta sim, pamięta ona jeszcze czasy cegły 5110. ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spens

    Jeśli masz taką starą kartę sim to jak ją włożyłeś do Mki jak tam wchodzi Micro Sim? Jeśli sam docinałeś to może być to rozwiązaniem Twojego problemu. Wymień sobie kartę na nową :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    StanS

    Możliwe, tylko że na innym telefonie ta sama karta chodzi bez problemu. Kartę przycinali mi serwisie.

    Zauważyłem że nie działa również lokalizacja na podstawie sygnału z nadajnika GSM. Jak będę w Polsce skocze do salonu to sprawdzić.

    Wymiana karty oczywiście odpłatnie. :]

    Screenshot zrobiony w Niemczech za Dreznem.

    post-11949-14255745992394_thumb.png

    Edytowane przez StanS
    Dodanie zdjecia

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    StanS

    <ciach>

    Lokalizacje po nadajniku już działa. Włączyłem jeszcze raz lokalizacje w trybie awaryjnym.

    Problem z nie "widzeniem" roamingu rozwiązało zainstalowanie romu 4.3 od sony.

    Ciekawi mnie tylko co t-mobile skopało w swojej wersji.

    Problem rozwiązany, temat do zamknięcia.

    Edytowane przez StanS

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x