Witam, sam szukałem rozwiązania... i myślałem, że ktoś tutaj odpowiedział.
No mi się ostatecznie udało ruszyć Trójkę programem DroidCumulus. Wchodzisz przez przeglądarkę na stronę słuchaj on line na polskieradio.pl i wybierasz program trzeci i potem link z plikiem *.asx. Powinno to uruchomić aplikację. Radio się buforuje i gra. Niestety dwa razy nagle mi zerwało połączenie, nie wiem może to przypadek.
Generalnie, to wielka szkoda że HTC nie zmieściło w telefonie chipa od radia FM, bo takie streamowanie to ciągnie i transfer i baterię dużo mocniej zjada od radia sprzętowego. Żeby naprawde sobie słuchać tego radia to powinienem być w zasięgu wifi i najlepiej z podpiętym zasilaniem, a w takich sytuacjach to ja zwykle mam komputer który lepiej sobie z tym streamem poradzi...
Gdyby ktoś kiedyś spotkał zestaw słuchawkowy z tunerem pasujący do HTC niech da znać 🙂
A tak na marginesie - a może to Android nie ma wsparcia dla układów FM? Czy Nexus One ma radio FM? a motorola Droid? Jak nie to tu chyba leży problem, bo sam układ to pewnie 50 centów więcej, a i pewnie zupełnie nie problem aby wlutować gdzieś w płytę główną...