Skocz do zawartości
alexndr

Debrandowanie / zmiana CSC na XEO bez ROOT'a [KNOX: 0x0]

Rekomendowane odpowiedzi

Sukashi

@@Kurak4712

Z tego co pamiętam to w tym programie trzeba po pobraniu softu kliknąć jeszcze w "Decrypt" czy jakoś tak. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
acheron

@@Kurak4712

Tak jak pisał @@Sukashi po pobraniu należy w programie wcisnąć  Decrypt , rom zostanie dekodowany w tym samym folderze ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy jest jakaś różnica w tym kiedy zrobimy wipa data ? przed czy po wgraniu softu ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
SKORPION

Ja zawsze robię przed i po :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bladeno1

@@RedMorango,

Jeżeli chcesz uzyskać kod regionu XEO to musisz zrobić wipe data/factory reset po wgraniu softu. Warunek konieczny. Nie musisz robić wipe data przed wgraniem romu. 

Edytowane przez bladeno1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak to jest z tą gwarancją mam brand Orange jak wgram rom XEO tracę ją czy nie ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MaciejB

@up

Teoretycznie tak ale w praktyce mało który serwis zwraca na to uwagę.

Galaxy S5 & Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po zatem zawsze możesz z powrotem wgrać brandowy orange gdy bd musiał oddać np na gwarancję. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Zap

mam pytanie bo tu w tutku jest taki punkt 

3. Wykonujemy Wipe Data (czynność obowiązkowa!)

 

a w tutku flashowanie

Flashowanie oficjalnego ROM'u nie czyści ustawień i aplikacji użytkownika (są wyjątki, jednak nie dotyczą one oficjalnych ROM'ów). W razie jakichkolwiek problemów z telefonem należy wykonać Wipe Data (reset do ustawień fabrycznych, czyści wszystkie dane użytkownika - aplikacje, kontakty, sms, ustawienia!!!).

 

czyli trzeba czy nie koniecznie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gregs

@@Zap

Tak. Trzeba koniecznie, bo po wgraniu ROM-u pozostają aplikacje i region (CSC) starego softu. Dopiero po wykonaniu przywracania ustawień fabrycznych (full wipe) "śmieci" z poprzedniego softu znikną i region zmieni się na ten z nowego ROM-u.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.