glugi Witam! Mam pytanie odnośnie softu do HTC Magic. Planuję kupić telefon z polskiej dystrybucji. Jak będzie z Androidem 2.0 dla Magic'a? Ma on więcej pamięci niż G1, więc chyba powinien się bezproblemowo zmieścić, czyż nie? Pytam, gdyż interesuje mnie technologia multi-touch. Pozdrawiam!
bartekc00 działa na romie GyD w przeglądarce i w albumach. Może gdzieś jeszcze ale nie odkryłem. Działa znakomicie. Zmniejsza i powiększa 😃 GyD oparty jest na 1.5
glugi A jak będzie z tym Androidem 2.0? Pójdzie bez żadnych sztuczek na magiku? (Mam na myśli oficjalną i ostateczną wersję, nie jakieś konwerty.)
kara_mustafa Te konwerty są dużo lepsze od oficjalnych romów które wychodzą bardzo sporadycznie, a co więcej bugi nie są szybko łatane. A jak jeszcze masz telefon od operatora to aktualizacje dostaniesz z bardzo długim opóźnieniem. Ostatnio jak orientowałem się w kwestii romów 2.0 a raczej już 2.1 to są one pełne bugów i bardzo ciężko jest z nich korzystać(mówię o romach z xda). Myślę ze za niedługi czas powinno sie pojawić coś bardziej znośnego:)
Grooby Multitouch działa ale jeśli to dla was jest znakomicie to duzych wymagań chyba nie macie:) Duzo google ma do zrobienia w tym temacie.
glugi Ale Android 2.0 czy 2.1 ma szansę pojawić się na magiku? Tylko z jakimś opóźnieniem? No chyba google nie stanie w miejscu w kilku modelach.
[usunięty] po dzisiejszej konferencji to stoi pod wielkim znakiem zapytania, chyba ze htc coś poradzi
baggus Odnośnie tego czy sie zmiesci - Tak, zmieści się. Odnośnie tego czy w ogóle dostanie aktualizację masz tutaj cały temat: Forum po zmianach, link nie działa i tam możesz kontynuować ten wątek.
bartekc00 dla niebrandowanych magiców będzie 2.1 bez Sense. A co do tego z orange i innych to czekamy na leni ;]
KrisPOD na cyanogenie (1.6) też działa bez problemów z tego co czytałem na innych 1.6 też no na CM nie za bardzo to działało 🙂 ... w galerii to totalna porażka .. w GyD działa ok ale w CM to porażka ...
mozarcik_ glugi z powodu wielkiej niewiadomej odnosnie aktualizacji i nadal nie dzialajacego transeru bluetooth odradzam kupno htc.jakos juz sie w sumie przyzwyczailem i uzywam w domu ftp ale brak transmisji via bluetooth jest bardzo duza niedogodnoscia.jakbym wczesniej o tym wszystkim wiedzial to bym kupil cos innego
bieski po dzisiejszej konferencji to stoi pod wielkim znakiem zapytania, chyba ze htc coś poradzi Rogers moze pomoze 🙂 http://androidandme.com/2010/01/phones/rogers-wireless-confirms-android-software-updates-for-select-phones/ Z tego co pamietam to Rogers ma 32A