Skocz do zawartości
j_olkowski

tutorial myPhone CUBE CMW + Custom ROM + ROOT

    Rekomendowane odpowiedzi

    A więc niestety nie pomogło wybrałem Scater z oryginalnego softu z Playa ale wszystko zostawiłem zaznaczone czyli Preload itd teraz wszystko odznaczyłem i próbuję na nowo.

    Jeszce przyszedł mi taki pomysł , gdy przy read backu krzyczał program o tego scatera to też miałem go zaznaczyć i dopiero zrobić backup-a a ja zmieniłem flash toola , i potem wgrać z tym samym scaterem, nie wiem czy dobrze kombinuję i nie wiem czy ma to być wszystko zaznaczone czyli preload itd , czy to odznaczyć

    Na razie i tak muszę wyjść tak więc będę coś dalej kombinował ok 22

    maxyman42 a ty w ogóle próbowałeś przez flash toola wgrać tą swoja kopie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    dawid01986, tak próbowałem przez Flash Tool i kicha. Jeszcze spróbuje takim układem: wgram Android 4.2.2, a później mój backup.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    daj znać co i jak , ja juz wróciłem to cos pokombinuje , ale już trochę wiarę w to straciłem, z serwisu jeszcze nic nie odpisali, tym to w ogóle się nie spieszy :P jak ktoś ma jakieś pomysły to piszcie chętnie popróbuje .

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Telefon uruchomił się na Andku 4.2.2, ale oczywiście dotyk nie działał. Wgrałem wg instrukcji mój backup. Telefon w ogóle się nie włącza, ale bez problemów zainstalował się poprzez FlashTool. Nic recovery, system, nic nie reaguje. Jak chcę wgrać przerobiony Android KitKat od razu ze scaloną partycję wyskakuje błąd "8038", taki jak tu: http://www.phcorner.net/attachments/flash-tool-error-jpg.8094/x.pagespeed.ic.c3POh8D0ew.jpg

    Dodam, że Andka 4.2.2. da się spokojnie wgrać ponownie. Już nie wiem, chyba tylko serwis. Może przyjmą mi na gwarancję jak zobaczą, że mam wgrany backup.

    Tylko mam pytanie: jeżeli wgrałem mój backup, ale nie wybrałem opcji "with battery" to i tak mam normalnie IMEI w telefonie ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja przy tych próbach chyba raz nie dałem "with battery" i jak wgrałem sobie Andka 4.2.2 to włączeniu pokazywało mi że nie prawidłowy nr IMEI i na jednej i drugiej tak że straciłem IMEI ale , na szczęście idzie dzwonić :P myślałem że się nie da !

    na serwis nie liczę że nie zapłacę , choć chodziły mi po głowie różne scenariusze, typu że na salon przyszedł w takim stanie, ale stwierdziłem że za moją głupote muszę płacić , bo wystarczyło że poczytałbym trochę że tak pada dotyk i 3 razy bym pomyślał czy to wgrywać :P nieee sam siebie oszukuję he he i tak bym ROOTował i tak :P

    ale czekam na odp ile to będzie kosztować , mam nadzieję że nie drogo i przeraża mnie tylko ich długie trzymanie na serwisie.

    Teraz robię jakąś inna kopie PageWithECC nie wiem co to ale spróbuje , już długo kopiuje, heh tylko żebym tego nie uszkodził :P

    A jak taki błąd mi wyskakiwał co tobie to tylko restartowałem program i wyciągałem na chwilę baterie i problem się nie pojawiał drugi raz, ale nie wiem czy to konkretnie był 8038

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak się nic samemu nie rozwiąże to robię tak: wgrywam mój backup, nawet jak się nie uruchomi idę do Play i mówię, że telefon leżał dzień w pudełku, a na drugi dzień nie chciał się uruchomić. Proste, a myślę, że skoro wgrywam mój backup nawet bez "battery" to chyba będzie IMEI, bo to mój rom.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W Play-u to ci bez problemu go wezmą :) tylko potem serwis nie wiadomo co i jak, Pamiętaj tylko MyPhone chcę cały zestaw,czyli podbita gwarancja, paragon i pudełko ze wszystkim!!!

    u mnie jeszcze gorzej coś źle kliknąłem i ani się nie wł, ani recovery i du*a:mad:idę spać już nie mam sił do tego fona :P

    wyskakuje mi taki błąd jak tobie tylko chyba 4043

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mi też w ogóle nie reaguje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja pamiętam, też na swoim ZTE Blade coś sknociłem, że wchodził tylko w fastboot, jakby systemu nie miał, ale wtedy zielony byłem, romu wgrać nie umiałem i poszedł na serwis... Wymienili oprogramowanie bez komentarzy, a telefon działa do dziś ;) Po prostu szejm na myPhone, że wypuścił jakąś zbugowaną serię ;/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    piotrex1993, bez kitu, masz rację. Ale taka prawda, że jakaś feralna seria się trafiła. Najprędzej zrobię tak jak mówiłem, czyli serwis.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x