Skocz do zawartości
suaweq

Połaczenie usb - pojawia się i znika

    Rekomendowane odpowiedzi

    suaweq
    Napisano (edytowane)

    Witam serdecznie

    Zakupiłem sobie i5800 ale po włączeniu niestety zonk.

    Jeszcze czegoś takiego nie widziałem.

    Po włączeniu go z kartą pamięci pojawia się problem tj. pojawia się komunikat p.t. ""Połączenie usb" po czym za chwilę znika.

    Telefon jest z plusa bez simlocka i jest na gwarancji. (xxjg3)

    Sprzedawca oczywiście nie wspomniał o takim czymś bo i po co.

    Podłączam do telefonu z kartą pamięci kabel usb i telefon jest wykrywany przez kies

    wszystko łądnie pięknie. Widzi nawet kartę że jest np 1gb.

    Sprawdzałem inne karty i jest to samo.

    Poszedł factory reset przez kod i nadal jest to samo.

    Kies pokazuje że jest nowszy soft ale boje sie puszczać jak zrywa połączenie.

    Jakieś sugestie z waszej strony ?

    Obejrzałem styki od połączenia usb i ładowania i mam 4 a chyba powinno być 5 sztuk

    przynajmniej tak mam w wavie ze ma 5 sztuk.

    Troche to wkurzające bo zaświeca mi ekran i pokazuje mi ciągle "Połączono usb"

    przy połączeniu jako pendrive nie widzi karty, a w kiesie jest wszystko ok

    najwyraźniej jest problem na stykach albo z softem

    Edytowane przez suaweq
    obejrzałem styki od połaczenia usb i ładowania

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Moze na poczatek sproboj na innym kablu połaczyc sie? Po wlozeniu kabla i wybraniu opcji np. Pamiec masowa - sciagasz gorny bar w dol i wybierasz podłącz - probowales?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    suaweq

    Robiłem tak z tego co pamiętam, ale sprawdzę jeszcze raz.

    Nie idzie go załączyć w trybie pamięci masowej bo jak pisałem usb pojawia sie i znika i tak co kilka sekund.

    Odesłałem go sprzedawcy ale nie odebrał paczki i wrócił do mnie, musze go spróbowaćnaprawić.

    Stawiam na razie na soft bo raz załączył mi sie bez tego odbicia przed wysyłką.

    Wkurza mnie to bo zaświeca ekran i wyssie baterie szybko.

    Aha wazna informacja jest taka że mam karte gwarancyjną podbitą a nie mam dokumentu zakupu.

    Trzeba bys prawdzic czy w download mode nie bedzie miał takich odbić.

    Proszę napiszcie jaki soft wgrać i jak ewentualnie jakby ktoś kumaty/miszczu mógł napisać do mnie na gg 5085005 i pomógł mi zmienić soft to byłbym wdzięczny.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Polecam JPM (zwykly stockowy, zrootowany) albo którys z Dharam (ale nie performance, narazie spróbuj zwykły - najlepiej stock lub clean). Jeżeli z nimi nie będzie problemów, można próbować inne.

    Przed przejściem w download nie zapomnij o wgraniu do systemu odpowiednich sterowników USB (wyjątek win 7, u mnie sam wszystkie sterowniki ściąga).

    Co do gwarancji - może być problem, dowód zakupu oraz podbita karta gwarancyjna to podstawy przy reklamacji.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    suaweq
    Napisano (edytowane)

    ciągam coś takiego I5800XXJPM.rar

    plik ma ok 115 mb czy to jest cały soft ?

    w środku jest tar który ma 245 mb

    http://dl.dropbox.com/u/17606228/and1.png

    http://dl.dropbox.com/u/17606228/and2.png

    czy to są wszystkie potrzebne pliki ?

    na wave jak ściągam to mam pliki po 500mb

    jest ktoś kto by pomógł mi , poprowadził "za rękę" z tym procesem ? przez gg lub skype ?

    Edytowane przez suaweq

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam.

    Miałem to samo a właściwie nadal mam.

    Pokazywało podłączenie USB wraz z ikonką na androdzie 2.1 (plus)

    Zmieniłem soft Odinem na brendowany plusa Froyo 2.2 (naturalnie po aktualne poszedł wipe )

    Myślałem, że wszystko ok, ale niestety po paru godzinach użytkowania telefon podświetla się, gaśnie, podświetla, gaśnie i tak w kółko(lecz już nie pokazuje na pasku ikonki usb)

    Już 3 razy wgrywałem na nowo soft i nic nie pomaga...Chyba pójdzie na serwis...Co może być przyczyną takiego zachowania sprzętu ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    suaweq

    odświeżę temacik

    nowe objawy tamte przeszły niby, a pojawiło się coś takiego

    wyłącza się podczas ładowania, lub wygasza ekran i nie da się włączyć

    pomaga wyjęcie baterii

    no i miał problem z 4gb kartą nie widział jej ale na 1gb działał - ale to mniej ważne

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x