Skocz do zawartości
DJZyrus

Ciągłe restartowanie się telefonu po wgraniu nowego Romu na kartę.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Panowie POMOCY!!

    2DNI TEMU WGRAŁEM SOBIE ROOM update-cm-CyanogenCARZ-7-04232011-3-6355Sapphire-signed + gappsy I chodziło mi pięknie przez 1,5 dnia wczoraj chciałem wgrac nowy ponieważ na tamtym romie nie działały mi animowane tapety. Zdążyłem tylko wgrać rom na karte wyłączyć telefon i klopks........

    Wciskam domek i power i nic nie hcce mi wejść włancza się logo htc magic i wyłancza i znów logo htc magic i wyłancza i tak w kółko ani nie mogę wejść w recovery ani włączyć normalnie telefonu. odziwo po 2 dniach próby włanczania telefonu co pare godzin włączył się normalnie telefon w tryb recovery ale nie dało się przesuwać track balem nie szło nic zrobić więc wyjołem baterie ale znów to samo logo htc magic i się resetuje i tak w kółka. Po paru godzinach spróbowałem jeszcze raz ale chciałem go normalnie włączyć i włączył się normalnie wszystko chodziło więc go zostawiłem ale wracam po paru godzinach aby zadzwonic i nic telefon się sam wyłączył bateria była ok 70 % i nic dalej ta sama historia logo htc magic i reset i tak w kółko. Po paru godzinach znowu próbuje i co ?? 2 razy się zresetował i włączył się ale klops tym razem nie pochodziłdługo po 5 minutach sam się wyłączył i znowu logo htc magic i reset. PANOWIE CZYŻBYM MIAŁ BRICKA ??

    POMÓŻCIE PROSZĘ !!!!

    Zgóry dizęki

    Edytowane przez Edek Łomiarz

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    1. nieaktualne

    2. Bricka miałbyś gdyby telefon zupełnie nie dawał żadnych oznak życia.

    3. Nie podkręciłeś zbyt mocno procesora?

    4. Robiłeś wipe przed instalacją aktualnie posiadanego Romu?

    5. Próbowałeś przez Recovery zainstalować inny Rom? Oczywiście pasujący do Twojego Radia/Recovery/SPL

    EDIT.

    Nie napisałeś nic na temat swojego Radia/SPL/Recovery

    Edytowane przez Edek Łomiarz

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    3.

    Nic z procesorem nie ruszałem

    4.

    Taknajpierw wipe a potem full wipe osaki zgodnie z instrukcją a potem gappsy

    5.

    Nie mogę wejść w recovery jak wejde odrazu reset telefonu

    Radio 6,35,16,19

    spl 1,76,2007

    recovery-RA-sapphire-v1.7.0H

    i jeszcze jeden problem gdy mi normalnie się uruchamiał telefon pomimo że karta była włożona nie widział jej

    Edytowane przez DJZyrus

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    1. Wipe i fullwipe robi się przed instalacją Romu, nie po. Może to spowodowało błędy.

    2. Spróbuj przeinstalować mu Radio/SPL/Recovery (najprościej przez program w temacie o Upgrade/Downgrade), a potem Rom z gappsami i ewentualnym portem (jeśli potrzebny)

    3. Jeśli nie pomoże to może być kłopot. Wtedy sugerowałbym instalację oficjalnego Romu 1.5 +SENSE przez RUU (nałoży Ci to PerfectSPL, którego potem trzeba zdjąć) i ponowne przejście całej procedury.

    Osobiście miałem podobny przypadek... wyglądało to całkiem podobnie jak u Ciebie... niestety telefon po pewnym czasie umarł zupełnie i poszedł do serwisu (wymieniono płytę główną na gwarancji).

    PS. Zmieniłem nazwę tematu. Powinna możliwie najdokładniej opisywać problem opisany w poście.

    EDIT.

    Ewentualnie poczekaj na rady innych użytkowników.

    Może ktoś doradzi coś mądrego.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    Panowie POMOCY!!

    2DNI TEMU WGRAŁEM SOBIE ROOM update-cm-CyanogenCARZ-7-04232011-3-6355Sapphire-signed + gappsy I chodziło mi pięknie przez 1,5 dnia wczoraj chciałem wgrac nowy ponieważ na tamtym romie nie działały mi animowane tapety. Zdążyłem tylko wgrać rom na karte wyłączyć telefon i klopks........

    Wciskam domek i power i nic nie hcce mi wejść włancza się logo htc magic i wyłancza i znów logo htc magic i wyłancza i tak w kółko ani nie mogę wejść w recovery ani włączyć normalnie telefonu. odziwo po 2 dniach próby włanczania telefonu co pare godzin włączył się normalnie telefon w tryb recovery ale nie dało się przesuwać track balem nie szło nic zrobić więc wyjołem baterie ale znów to samo logo htc magic i się resetuje i tak w kółka. Po paru godzinach spróbowałem jeszcze raz ale chciałem go normalnie włączyć i włączył się normalnie wszystko chodziło więc go zostawiłem ale wracam po paru godzinach aby zadzwonic i nic telefon się sam wyłączył bateria była ok 70 % i nic dalej ta sama historia logo htc magic i reset i tak w kółko. Po paru godzinach znowu próbuje i co ?? 2 razy się zresetował i włączył się ale klops tym razem nie pochodziłdługo po 5 minutach sam się wyłączył i znowu logo htc magic i reset. PANOWIE CZYŻBYM MIAŁ BRICKA ??

    POMÓŻCIE PROSZĘ !!!!

    Zgóry dizęki

    1. Wipe i fullwipe robi się przed instalacją Romu, nie po. Może to spowodowało błędy.

    2. Spróbuj przeinstalować mu Radio/SPL/Recovery (najprościej przez program w temacie o Upgrade/Downgrade), a potem Rom z gappsami i ewentualnym portem (jeśli potrzebny)

    3. Jeśli nie pomoże to może być kłopot. Wtedy sugerowałbym instalację oficjalnego Romu 1.5 +SENSE przez RUU (nałoży Ci to PerfectSPL, którego potem trzeba zdjąć) i ponowne przejście całej procedury.

    Osobiście miałem podobny przypadek... wyglądało to całkiem podobnie jak u Ciebie... niestety telefon po pewnym czasie umarł zupełnie i poszedł do serwisu (wymieniono płytę główną na gwarancji).

    PS. Zmieniłem nazwę tematu. Powinna możliwie najdokładniej opisywać problem opisany w poście.

    EDIT.

    Ewentualnie poczekaj na rady innych użytkowników.

    Może ktoś doradzi coś mądrego.

    z tym że ja robiłem wipa i full wipa przed instalacją romu

    ---------- Post dołączono o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

    Zrobiłem tak jak kazałeś wgrałem ruu i dalej to samo samoistne wyłączenie chwile pochodzi i się wyłącza (zdążę wpisać pin karty złapie sieć i koniec). :/ co to może być ??

    i DODATKOWO DALEJ NIE WIDZI KARTY SD

    Edytowane przez DJZyrus

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No to obawiam się, że jeśli nawet po RUU błędy pozostały, to może być albo poważny problem z kartą SD, albo z telefonem.

    Upewnij się czy to nie wina karty SD.

    by Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    karty wkładałem 2 różne i to samo

    ---------- Post dołączono o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

    Dziwne teraz od paru godzin chodzi nie wyłącza się ale niestety nie widzi karty a jak pisałem wcześniej próbowałem z 2 innymi i też ich nie widzi. gdy próbowałem złamać perfectspl po wcześniejszym zgraniu karty na przejściówce do kard mi błąd:

    E: Can't open /cache/recovery/comand

    -- Install from sdcard...

    Finding update package...

    E: Can't mount /dev/block/mmcblk0

    p1 (or /dev/block/mmcblk0)

    (No such file or directory)

    E: Can't mount SDCARD:update.zip

    Installation aborted.

    Czyli co ?? znajduje update ale dalej nie może ruszyć ?? dlaczego ??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x