Skocz do zawartości
Espectacular

Xperia po root i unlock bootloader i po wgraniu flash nie włącza się

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, zrobiłem wszystko jak w temacie. Wszystko zrobione prawidłowo.

    Root zrobiony Kingo. Root wykrywany zarówno przez kingo jak i przez flashtool.

    Unlock bootloader według wytycznych sony i tego tematu http://forum.android.com.pl/f769/tutorial-sony-xperia-t-odblokowanie-bootloader-a-227117/ .

    Po wszystkim próbowałem wgrać http://forum.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥/index.php/topic/1900-instalacja-custom-kernela-na-xperia-e-e-dual/ .

    Wgrałem kernel na pojedynczy sim (czyli taki jaki mam telefon), według instrukcji.

    Telefon restartuje się na logo operatora i tak w nieskończoność.

    ---------- Post dołączono o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

    wgrałem cyanogen i teraz kręci się to logo już kilka minut, chyba muszę zmienić kernel?

    Edytowane przez carmel
    Dodano prefiks "Rozwiązane".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    Nie,masz bootlopa,musisz zrobić full wipe w recovery ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    tak już sobie poradziłem, teraz tel się wyłączył, po włączeniu pokazuje 100% baterii (chociaż jest rozładowana) i zamiast się naładować, wyłączył się, teraz na kablu cały czas restartuje się kiedy ukazę sie bateryjka od ładowania, co robic?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    Jaki to CM?

    Jeśli 11,to musisz użyć nową Alphe,np. 4 abo 5,tam nie ma błędu baterii.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    tak cm11,

    20140316 tę wersję mam, więc chyba dość aktualna skoro 2014?

    czyli od nowa będę musiał wgrać gapps i inne programy kiedy wgram nowego cyana?

    Masz instalkę może?

    ---------- Post dołączono o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

    jak nałodowac baterie na tyle aby mi nie padł podczas instalacji?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    Wyłącz telefon i ładuj go ok 30min.

    Pobierz ten plik: https://mega.co.nz/#!1tNU1QqY!Vpe9USKkFTnIwex6_Gn-SYAAXbM2JnCUHbDDQ8lowwA

    Jest to Cyan,wgrywasz tak samo jak poprzedni,jest on nowszy zawiera android 4.4.3,a ten który Ty masz 4.4.2 ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Człeniu, wgraj wersje cm11 20140607 :P tam wszystko działa jak trzeba

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Cześć. Odblokowałem BL i wgrałem CM11. Stan baterii ciągle miał 100%, nawet gdy podłączałem do ładowarki to nie świeciła się czerwona ani zielona dioda. Gdy mi sie rozładował to nie chciał ładować ani nic, nawet sie nie da wejsc w tryb fastboot ani flashmode. Gdy włączam dioda nie miga ani nic. Pomóżcie ;)Dodam że jak ładuje przez USB to dioda mruga na czerwono.

    Edytowane przez skidrow

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    ok ściągnąłem :) zaraz wgrywam, tylko czy wgrywać też zeusa i w jakiej kolejnosci jak juz

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    carmel

    Najpierw soft(flash),potem Zeus v3.1.1 a na to CM11.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x