Skocz do zawartości

Wykryliśmy, że używasz AdBlocka  :emo_im_sad:

Proszę, dodaj nas do wyjątków:) Wyświetlamy jedynie ładne, idealnie dopasowane reklamy - żadnych wyskakujących okienek czy wideo! Reklamy to jedyne źródło utrzymania naszej społeczności.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się jak to zrobić. Dziękujemy!

Dobrze znasz WordPressa? Czytaj więcej.. ×
wonsywonsy

Błąd przy instalacji stocka - nie znaleziono AdbWinApi.dll

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, mam taki oto problem. Obecnie mam zainstalowane CM11 w telefonie, jednak chcę zmienić na stocka. Pobrałem paczkę .xml.zip gdyż tar.gz nigdzie nie znalazłem. Robie według poradnika z tej strony. Wszystko zainstalowane ADB (ta paczka minimalna), sterowniki Motoroli, fastboot. Uradowany włączam CMD/ADB (próbowałem na tym i na tym) kieruje do folderu z rozpakowanym stockiem (mfastboot wrzucony) wpisuje pierwsze polecenie i wyskakuje komunikat: "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono AdbWinApi.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem" No to wpisuje drugie polecenie i ten sam błąd. Odinstalowałem już sterowniki, ADB, i tak dalej, znowu zainstalowałem i to samo. Nie wiem o co już chodzi, gdyż w folderze z ADB taki plik się znajduje. Nie moge normalnie przejść z CM11 na stocka 4.4.2. Dodam że system Windows 8.1 .Pisałem w wątku na temat instalacji stocka, jednak nikt nie udzielił odpowiedzi. O co może chodzić? Próbowałem już kilkanaście razy i nic. Z góry dzięki za pomoc..

    Edytowane przez Piaer
    Poprawiłem nazwę tematu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chodzi o pliki dll... Jak jakaś gra mi nie działała z powodu pliku dll, to pobierałem go z internetu... Zobacz to:

    adbwinapi.dll free download - DLL-files.com

    pobierasz zipa, wypakowujesz plik dll i wklejasz do C:\Windows\System32. Możesz również przekopiować ten plik z folderu ADB. Wątpię, że zadziała ale spróbować możesz.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    To nic nie pomaga. Próbuje nawet na innym komputerze i wywala to samo. Wsadziłem AdbWinApi.dll do folderu z romem i nic, raz do system 32, rożne kombinacje i nic. Jak jest w folderze z romem to gdy wpisuje komende pojawia się <waiting for device> czekam długo jednak nic się nie robi. Nie wiem, o co chodzi ale jestem strasznie wpieniony, bo jeśli będe chciał zrobić coś innego to ani rusz. Tematem i tak nikt sie nie zainteresuje >:(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Piaer

    Jakie adb i skąd je instalujesz? Według mnie w tym leży problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprobuj tym sposobem i pobierz ta paczke

    rób to co jest podkreslone, wczesniej wejdz w fastboot ( power, Vol -,Vol+) i podepnij do kompa

    HattoriHonza już kilka razy zdalnie stawiałem ludziom moto g. Także napisz jaka to wersja jest(dystrybucja). Tutaj masz paczkę ze wszystkim co potrzebne: https://www.dropbox.com/s/uu2350a5a7epp61/Firmware%20restore.zip Wypakuj i dorzuć do folderu ściągnięte pliki odpowiedniego stock romu z Motorola Firmwares. Następnie w folderze w którym jest adb wciśnij shift + prawy przycisk myszy i z rozwijanego menu wybierz "okno poleceń tutaj"(windows 7). Użyj polecenia "fastboot devices" żeby sprawdzić czy telefon jest widziany przez PC. Jeśli tak polecenie "restore.bat" zobaczymy co się stanie(może zapytać czy chcesz przystąpić do wgrania romu odpowiedz y najwyżej)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Haha! Udało się, nie wiem jakim cudem, ale sposób @Mateusz56 zadziałał (@tmacher). Dzięki wielkie, piwo leci do was obu, jednak stock to stock :D Problem rozwiązany, warto może byłoby dodać ten temat do rozwiązanych problemów. Jeszcze raz dzięki wielkie. Temat do zamknięcia.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Cześć, mam podobny problem jak autor, chciałem podmienić CM 5.1.1 na stocka, ale był problem z adbwinapi.dll, wykorzystałem metodę Mateusz56, poszło system się instalował, teraz chciałem włączyć i telefon wisi na logo motorolii z napisaem powered by ctOS, nie idzie go wyłączyć ani nic zrobić, ma ktoś jakieś propozycje co zrobić?

     

    Dobra poradziałem sobie z tym filmikiem:


    a android i komenty z tego wątku:
    http://forum.android.com.pl/topic/227641-moto-g-android-502-lollipop-retail-eu-lxb2246-281/ Edytowane przez prz3m3k96

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    ×