Skocz do zawartości
mariuszmonte

Częściowe połączenia z internetem

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    mam jak mi się wydaje dość nietypowy problem w połączeniu z internetem. Problem występuje od wczoraj. Mianowicie: telefon łączy się z wi-fi niby wszystko dobrze, ale internet działa tylko w niektórych miejscach np można poruszać się po sklepie play, facebooku, używać komend głosowych, które są przetwarzane przez neta, ale nie można pobierać aplikacji ze sklepu play, oglądać filmów na yt, korzystać z chroma czy aktualizować pogody na widgecie. Tak samo jest przy korzystaniu z pakietu internetowego w play, dodam jeszcze, że połączenia czy smsy można wykonywać bez problemu.

    Edytowane przez Szynku
    Rozwiązany problem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam podobnie. W Google Play nic nie moge zrobic. Niektore aplikacje tez nie dzialaja. Kilka dni temu wszystko bylo oki. Na LG i Samsungu nie mam problemu. Musialem cos " nawywijac" w Vertisie: (.

    Overmax-Vertis 01-Plus

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    No mam to samo, na L9 z tym że mam CyanogenMod11. Na jakim sofcie siedzisz? Ogólnie mówiąc chyba Google coś skopało, bo nawet teraz po hard resecie nie działa. Czasami pomaga restart, choć nie zawsze. Dotyczy tylko Google Play.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Probowales zresetowac router/modem? Ja gdy tak mam to robie hard reset routera i wszystko znowu śmiga.

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    Problem dotyczy zarówno połączeń przez Wi-Fi jak i Internetu mobilnego, więc nie chodzi tutaj o router.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja L9 mam dopiero kilka dni i jest to mój pierwszy telefon z androidem więc narazie go słabo ogarniam. Mam czystego Androida 4. 1.2 jedyna rzecz, którą robiłem to rootowanie fona i podmiana pamięci na usb.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    No to obstawiam że to jest jakiś błąd w aplikacji Google Play, albo w core aplikacji googlowych.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Problem rozwiązał się sam. Dzisiaj już wszystko ładnie śmiga, niestety nie znam przyczyny tej usterki. Dzięki wszystkim za chęci pomocy :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W moim przypadku doszedlem do wniosku, ze trzeba zrestartowac routera, poniewaz pod innym adresem polaczenie Przez wi-fi dziala bez zarzutu. Tylko zastanawia fakt, ze LG, Samsung i Cubot lacza sie przez wi-fi bez problemu, a Vertis stwarza klopoty :(.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x