Skocz do zawartości
Duals

tutorial Sony Xperia M2 - Wgrywanie nowego oprogramowania / Zbiór ROM'ów brandowanych i niebrandowanych

    Rekomendowane odpowiedzi

    patrikos23

    Pewnie nie zaznaczyłeś wipe we flashtoolu, zrób to a wszystko będzie oki. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jumis

    Witajcie.Robie wszystko według instrukcji i wyskakuje takie coś . Telefon teraz zatrzymuje się na logo sony i nie idzie dalej... Z tego co widze że nie mam debugowania choć je włączyłem z tego co pamiętam.

    http://screenshot.sh/odDKUHELSQvbm

     

    Dodaje też logi

    flashtool_2016-12-18_08-38-30.log

     

     

    Jesli próbuje wgrać brandowe Orange wyskakuje mi takie coś http:// http://screenshot.sh/ov4x7Kxc4Jg3C

    Edytowane przez jumis
    Kolejne próby

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patrikos23

    @jumis użyj starszej wersji flashtoola, ten najnowszy wielu użytkownikom płata figle http://www.flashtool.net/downloads.php ta starsza co tu jest była stabilna i nie było z nią problemu. Ewentualnie zmień port usb, czasami pomaga

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    @jumis to w końcu masz m2 czy z1 compact? Nie pisz w różnych modelach, bo to mylące. Jak masz m2 to faktycznie najnowsza wersja ma problemy ze starszymi urządzeniami. Wgraj starszą z 2015 roku i powinno pójść bez problemu. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jumis
    Godzinę temu, ct65 napisał:

    @jumis to w końcu masz m2 czy z1 compact?

    Nie kojarzę że napisałem gdzies Z1 ...nie ważne . Zassałem starszą wersje i na początku takie coś wyskakuje http://screenshot.sh/oAzQ51pw7g0gQ .W tym momencie flaschuje , zobaczymy co wyjdzie. 

    Edytowane przez ct65
    Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Proszę o tym pamiętać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65

    Usun wszystko z folderu c:\uzytkownicy\pola\.flashtool\firmwares\prepared oraz w katalogu download oraz wszystkie ftf co masz bezpośrednio w katalogu firmwares. Odpal ponownie flashtoola i pobierz od nowa soft przez xperifirm i dopiero spróbuj wgrać. Pamietaj, wgrywasz na wyłączonym fonie. 

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jumis

    Instalacja przeszła pomyślnie.Tak jak pisaliście , poprzednia wersia flaschtoola i jest si. Czekam na pierwsze uruchomienie :) 

    Dzięki

    Edytowane przez jumis

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jesli mam wgrany jakis od orange (sugeruje po tym ze jak wlaczam to wyskauje znaczek orange) to jakbym zmienil to daloby sie odblokowac BL? Ma to wplyw jakis? Moge wejsc w flash i fast boota, bez simlocka.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Piwakk

    Ale co byś zmienił? Co bez simlocka?

    Trochę więcej składu poprosimy...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jakbym zmienil soft. Na taki europe albo cos a nie orange, bo itak karta z playa.

    Edytowane przez qudelzin

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x