Dysan Nie wiem czy jest od tego odpowiedni temat... Jaki polecacie router Wifi? Cena..max 100 zł Neostrada TP
zezol Do czego to ma być router? ADSL(Neostrada/Netia) czy radiówka/kablówka? Sprezycuj w nazwie tematu do czego to ma być router. Podobny temat: Forum po zmianach, link nie działa
zezol Polecę Ci to, co sam posiadam. TP-Link TD-W8910G , kosztuje ok. ~135zl. Chociaż z drugiej strony mógłbyś coś nowszego kupić.
Dysan Czy taki router działa samoistnie? Tzn za pomocą podłączenia do komputera czy wystarczy kabel od neostrady..tak wiem debilne pytanie ale jestem zielony w te sprawy..
zezol Tak, taki router działa samodzielnie. Routery do Neo/Netii mają właśnie wbudowany modem, więc wystarczy podpiąć kabel telefoniczny od razu do routera, a do komputera podpinasz go kablem sieciowym (albo poprzez wifi, ale to jak masz daleko kompa od routera i kabla telefonicznego). Możesz poszukać czegoś nowszego. Z firm polecam C Linksys lub TP-Link.
meksykaniec Odświeżę trochę temat, chcę kupić jakiś router wifi, ale trochę wyleciałem z tematu o komputerach i nie bardzo się w tym orientuję już. Posiadam internet z netii 2mbit(speedtouch st330). Chciałbym, żeby w domu można było korzystać z internetu na dwóch laptopach(czasami trzech) + spica. Zastanawia mnie jeszcze gdzie musiałbym go umieścić, żeby był zasięg w całym domu(domek jednorodzinny piętrowy), mam grube ściany i nie wiem czy to nie będzie przeszkadzało(?). Cena? Im tańszy tym lepszy ;p
komoornik Odświeżę trochę temat, chcę kupić jakiś router wifi, ale trochę wyleciałem z tematu o komputerach i nie bardzo się w tym orientuję już. Posiadam internet z netii 2mbit(speedtouch st330). Chciałbym, żeby w domu można było korzystać z internetu na dwóch laptopach(czasami trzech) + spica. Zastanawia mnie jeszcze gdzie musiałbym go umieścić, żeby był zasięg w całym domu(domek jednorodzinny piętrowy), mam grube ściany i nie wiem czy to nie będzie przeszkadzało(?). Cena? Im tańszy tym lepszy ;p Pierwszy lepszy router z wbudowanym modemem. Umieściłbym go na parterze, bo sygnał rozchodzi się w górę.
Konrado ja tez sie podlacze mam teraz neta orange freedom i do tego jaki router wifi? do kompa chce go podpiac normalnie przewodowo natomiast wifi do innych urzadzen co doradziciie? z gory thx 🙂
haftus to zależy ile chcesz wydać... dobry z najtańszych - TP-LINK W8901G ~90zł , jak dołożysz jakieś 4 dyszki to W8910G. Ale czy warto? Sam mam tego pierwszego i nie narzekam.
meksykaniec Zakupiłem TP-LINK W8901G, mam już internet w całym domu, niestety mój laptop acer 5739g nie widzi w ogóle tej sieci, drugi lapek: hp dv6000 czy spica bez problemu łączą się z siecią. Wie ktoś o co może chodzić? Czytałem o jakiś standardach G i N i boję się, że ten router jest za stary na ten komputer ::/
Duobix Zwykle sprzęty obsługują b/g, masz może gdzieś pod kursorem linka do konfiga twojego lapka? Odsiebie do tematu dodam, że mam pentagrama (modem+router), na którego z dwa lata temu wyrzuciłem ponad 200 zł, i faktycznie działa od tamtego czasu niemal bez przerwy, bez mojej ingerencji.
grzech1991 router pewnie obsługuje b/g więc nie ma problemu wgraj najnowsze firmware do routera kwestia może być np. szyfrowania czy mixed mode...