WolnyNick Posiadam G1 z sieci T-Mobile i po zamontowaniu katry orange prosi o pin po wpisaniu go musze przejsc rejestracje konta na google mail ale niemoge poniewasz przy ikonce zasięgu mam "x" i same szare kreski. zezol: Tak powinna wyglądać nazwa tematu. Nie używaj słowa "problem" w nazwie.
dawsio x i szare kreski czyli brak zasięgu. Próbowałeś inną kartę? Albo pominąć rejestracje konta google
WolnyNick APN: internet username: internet password: internet czy to są dobre apn dla orange. czy może orange POP potrzebuje inne apn
dawsio ale x i szare kreski oznaczają brak zasięgu. Jak nie jesteś w zasięgu to nawet z dobrym apn'em się nie połączysz:P
kowal_001 No masz racje. Ale nawet z największym zasięgiem bez apnów sie nie połaczysz 😃 Więc i to i to jest ważne do połączenia sie z kontem google
zezol Proszę o poprawienie nazwy tematu na zgodną z regulaminem (ma opisywać problem). Ta karta działa w innym telefonie?
WolnyNick mam telefon i-mate jaq3 w windows mobile 6.0 i mam pelen zasieg na innych telefonach w swoim domu tez mam wszystkie kreski
zezol Prosiłem o poprawę nazwy tematu. Pamiętaj o tym następnym razem i zapoznaj się z regulaminem. Telefon ma zdjętą blokadę simlock?
WolnyNick z tego co ja wiem to jak jest simlock to jak sie wkłada złą karte to prosi o kod odblokowania a mnie prosi a kod pin tak więc sądze że niema simlocka
zezol z tego co ja wiem to jak jest simlock to jak sie wkłada złą karte to prosi o kod odblokowania a mnie prosi a kod pin tak więc sądze że niema simlocka Wydaję mi się, że nie koniecznie. Lepiej dowiedz się od sprzedawcy czy był ściągany simlock lub po prostu włóż inną kartę (np. Z innej sieci).
baggus Te z T-mobile miały simlocki, z tym, że można je było za darmo ściągnąć jak do nich napisałeś. Poszukaj na ebayu albo allegro kogoś kto ściąga simlocka kodem.
WolnyNick osoba od której kupiłem G1 niewie czy miał simlocka miał taki sam problem jak ja. Na wszelki wypadek kupiłem kod ale niewiem gdzie go wpisać bo jak sie pytam kogoś kto z G1 zdejmował simlocka pisze że odrazu powinno mi po zainstalowani zlej karty wyszkoczyć okienko gdzie wpisać ten kod
WolnyNick pisze mi zebym dal pin a jak podaje tamten kod to pisze ze zly pin. czy jest mozliwe ze poprostu jest w nim uszkodznie mechaniczne przez co nielapie zasiegu
Sprite WolnyNick, przecież miałeś potwierdzone na innym forum że twój G1 z T-Mobile ma najprawdopodobniej simlocka. Jeśli masz dostęp do karty T-Mobile sprawdź z taką kartą. Sprawdź z każdą inną kartą z polskiej sieci, jeśli nie złapie zasięgu na żadnej karcie z PL a na karcie z T-mobile złapie to masz odpowiedź a:/ co za ludzie....
WolnyNick ale w kazdym telefonie ktory ma simlock powinno po zainstalowaniu zlej karty pisac ze to zla karta a nie dawac okienko gdzie wpisac kod pin
sixsixsix WolnyNick, przecież miałeś potwierdzone na innym forum że twój G1 z T-Mobile ma najprawdopodobniej simlocka. Jeśli masz dostęp do karty T-Mobile sprawdź z taką kartą. Sprawdź z każdą inną kartą z polskiej sieci, jeśli nie złapie zasięgu na żadnej karcie z PL a na karcie z T-mobile złapie to masz odpowiedź a:/ co za ludzie.... a nie wpadles na to ze w Polsce nie tak latwo dostac karte tmobile? jakby ja mial to raczej by ja wlozykl do telefonu i sprawdzil, ale mysle ze to jest niepotrzebne. nawet gdy telefon ma simlocka to lapie zasieg (np gdy wlozymy zla karte sim i chcemy zadzwonic na alarmowy numer) sprawdz czy bedzie sygnal jak zadzwonisz na 112, jesli nie to raczej jakis powazniejszy prblem.
WolnyNick pod numer 112 normalnie dzwoni. czy jest możliwość że ten brak sygnału może być spowodowany upadkiem lub defektem na płycie głównej ?
sixsixsix jesli dzwoni bez problemu na 112 tzn ze z zasiegiem nie ma problemu, ew moze byc to problem natury softowej.