Croc Witam wszystkich, zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ szukam pomocy. Sprzedaję telefon Sony Ericsson K800i, bo kupiłem sobie Erę G2. Przed sprzedażą postanowiłem zrobić reset ustawień w K800i. Ku mojemu zdziwieniu, po restarcie zniknął mi całkowicie z telefonu język polski. Nie wiedziałem co zrobić i dowiedziałem się, że jest aktualizacja na oficjalnej stronie Sony Ericssona. Pobrałem aplikację Update Service i postępowałem zgodnie z instrukcjami na ekranie. Aktualizacja szła dobrze do pewnego stopnia i nagle się zatrzymała. Otrzymałem taki ekran jak w załączniku. Co jednak najgorsze, po tej nieudanej aktualizacji nie mogę włączyć telefonu. Nie mogę go nawet naładować - po prostu nic się nie włącza. Co ciekawe jednak mogę ponowić próbę aktualizacji w ten sam sposób co wcześniej. Próbowałem kilka razy i ciągle to samo, czyli nic. Ciągle zatrzymuje się mniej więcej na tym samym poziomie paska i kończy niepowodzeniem.
Croc Nie próbowałem, nie bawiłem się w ogóle nigdy w nic podobnego. Miałem normalnie wgrany oficjalny firmware od SE i takie coś mnie spotkało 🙁 Skomplikowane jest to coś o czym mówisz?
Laszlo Spróbuj. Możliwe, że masz skopanego update service. Pobierz main i fs dla Twojego fona na cent_europe pobierz XS++ obsługujący Twój CID i do roboty 🙂 Mam 80% pewności ze zadziala ale dla pewnosci zró kopie GDFS. Wszystko znajdziesz na podrzędnym forum o SE. Pozdrawiam!
zagiel84 Croc, sprawdz PM, wysłałem ci linka z tutotrialem. Mnie też kiedyś coś takiego spotkało, Nic trudnego, bierz się do roboty 🙂