Skocz do zawartości
NumberOne

Nie zapisuje zmian w build.prop, Ustawienia High Asphalt 8

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć. Chciałem odpalić sobie asphalt'a 8 na high grafice i znalazłem poradnik z podmianą kilku linijek w tym pliku. Niestety z tego co widziałem to tylko na samsungi, ale mimo wszystko spróbowałem. Niestety po podmianie, zapisie i wyjściu, wszystko wraca do tego samego stanu. Czy ktoś z Was na LG L9 ma odpalonego Asphalt 8 za pomocą tego? Czy macie inne sposoby? I czy jeśli macie tak zrobione to czy moglibyście podesłać kopię waszego build.prop?

    Edytowane przez NumberOne

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    Takie podstawowe pytanie: czy masz roota?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak mam. Nie brałbym sie za grzebanie w tym gdybym nie miał podstawowej wiedzy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    Sorki, to był twój pierwszy post i temat także musiałem się upewnić. Wrzucam build.prop. Do końca nie wiem czy będzie działał, bo może się różnić wersją w zależności od softu. Mój to V20O. Edytując ten plik normalnie zapisuje w nim zmiany. Nie ma tak, że się nie zapisują. Używam do tego Root Explorera. Możliwe, że robisz coś źle lub nieodpowiednim narzędziem. Upewnij się, że program którym to robisz ma uprawnienia roota. Ewentualnie factory reset a już lepiej flash całego KDZ. Możliwe, że coś namieszałeś nawet nieświadomie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Raczej namieszanie nie wchodzi w grę bo juz od początku to było. Więc zadne zmiany w nim nie zapisaly się. Edytuje tak samo przez RE ma przypisane uprawnienia su. Chyba ze po prostu linijki któres wplywaja na to ze te które zmieniam wracają do pierwotnego ustawienia.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    pimpus

    Bez sensu odpalanie asphalta takie, nie zadziała na l9 na tych detalach :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adamo1139

    @up 15 fps na stockowym romie miałem, @numer1 mi też w RE normalnym nie działa, ściągnij androzip albo ROM toolbox > performance> build.prop editor, reboot od razu i zadziała, liczę na browca :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x