Również nie cierpię pop-upów więc będę z nimi walczył. Póki co admin techniczny zajmuje się reklamą, ale widzę że muszę przejąć pałeczkę.
Wiem jednak tyle, że tego typu reklamy nie do końca są zgodne z wiedzą wydawcy. Także nieraz nie można przewidzieć, że w danej kampanii uczestniczą tego typu formy - a cofnąć jej później się już nie da.
no i przy okazji daje zarobić właścicielowi witryny -
Właściciele witryny nic na niej nie zarabiają - wręcz przeciwnie; dodają. Pomimo, że serwisy generują 1,5mln odsłon i od 1-2 miesięcy są w agencji reklamowej to o dziwo nawet nie zarabiają na swoje utrzymanie. Aktualne dochody z reklam Googli (na które i tak nikt nie kilka) i agencji, nie pokrywają nawet połowy kosztów utrzymania.
Robcie regularne dotacje na forum to nie bedzie reklam. Myslicie, ze pieniadze na utrzymanie tego wszystkiego biora sie z powietrza?
Zobaczcie ilu mamy userów, a ilu wpłaca cokolwiek: Forum po zmianach, link nie działa
Nikogo nie pomiąłem na liście.
Jak ktoś ma gdzieś znajomości to może załatwić reklamę jakiegoś orange, plusa, playa, ery, sklepu z telefonami, oprogramowaniem na Androida itp. Wtedy jeden niewielki baner wystarczyłby na utrzymanie, a z tego co by zostało można by kupić nagrody do konkursów. My już próbowaliśmy ze skutkiem jak widać...
Zablokowałem ja i inne reklamy. A zwykle strony które odwiedzam "regularnie" nie mają nałożonych blokad...
Jeszcze kilkaset takich i się nie dziwcie kiedy po wejściu będzie komunikat. "Strona została zablokowana z powodu nie uregulowania opłaty ze hosting"