Skocz do zawartości
Rambo3

Zniekształcenia dźwięku przy puszczam pliki MP3 oraz filmy na YouTube

    Rekomendowane odpowiedzi

    Rambo3

    Witam, chciałbym się dowiedzieć o ile to możliwe czy są państwo w stanie poradzić coś w moim przypadku.

    Mam telefon samsung galaxy s3 (bez lte).

    Żadnych większych upadków lub zalań czy innych uszkodzeń nie było.

    Od jakiegoś czasu tak po prostu pojawił się taki problem z dźwiękiem:

    -gdy podłączę słuchawki do gniazda audio, dźwięk staje się zniekształcony (poziom zniekształcenia rośnie gdy natężenie dźwięku się zmniejsza, w przybliżeniu 1/3 głośności - nic prawie nie słychać(dźwięku); 2/3 - trzeszczy; pełna głośność - gra dosyć dobrze ale trochę trzeszczy)

    -sugerowało by to problem z gniazdem, jednak tak się dzieje gdy odtwarzam pliki mp3 z pamięci telefonu oraz dźwięk z internetu np. filmy na youtube, natomiast rozmowy oraz radio działają o dziwo dobrze

    -przez głośnik absolutnie wszystko chodzi dobrze

    Co z tym robiłem:

    -zainstalowałem nowy, inny odtwarzacz audio - nic nie dało

    -zainstalowałem od nowa androida 4.3 (pierwotnie taki był)(instalowane przez Odin) - nic nie dało

    -słyszałem, że czasem na galaxy s3 są problemy z 4.3 więc zainstalowałem cyanogenmod android 4.4 - też nic

    -podłączałem przeróżne działające z pewnością słuchawki - na każdych to samo

    -wymieniłem ten moduł zawierający głośnik/gniazdo audio i coś tam jeszcze - niestety brak zmian

    -przeczyściłem styki, do których się ten moduł podłącza spirytusem - dalej nic

    -wypiłem ten spirytus - pomogło ale tylko na kilka godzin :-)

    -odtworzyłem plik mp3 z karty pamięci - nic to nie daje

    -byłem w lokalnym serwisie telefonów - obejrzeli czy niczego na płycie głównej nie widać, jakiś uszkodzeń, przepaleń i stwierdzili, że wygląda wszystko OK

    Czy da się coś z tym zrobić, czy lepiej sprzedać z tą dysfunkcją do słuchania audio przez słuchawki?

    Pozdrawiam

    Edytowane przez Justice
    Poprawiłem temat wątku; był niezgodny z regulaminem ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    marcinb24

    Praktycznie wszystko zrobiles...pewnie wzmacniacz na plycie glownej pada. Zostaje sprzedaz albo przyzwyczajenie do trzeszczenia,

    lub oddanie do dobrego serwisu gdzie wymienia uklad wzmacniacza lub kodek C/A bo ktores z tego padlo.

    Wysłane z mojego GT-I9300

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x