Vell Raz na jakiś czas (2 razy na tydzień?) Nexus lubi mi się zresetować, samoczynnie, leżąc nieużywany. Mam teraz zainstalowanego franco kernel, bez obniżania napięć. Idzie jakoś sprawdzić co jest przyczyną restartów, czy jest to gdzieś logowane lub czy można włączyć jakoś takie logowanie?
Tical Zainstaluj sobie SysLog ze sklepu Play. Po takowym restarcie odpal ją i wyciagnij logi gdzie chcesz i poprzeglądaj. W nich jest wszystko także powody restartów. Podobne logi można wyciągnąć aplikacją Synapse. Nexus 5 | OmniROM @ ART | ElementalX | Tapatalk Pro
xenu Poczytaj o last_ksmg, jeżeli jest to wbudowane w kernel. Tylko tak coś znajdziesz. Zawsze możesz wrzucić pliczek na forum i coś poradzimy.
Tical Dokładnie, a aplikacje podane wyżej wyciągną ten pliczek w mig i można go wrzucić gdzie się chce.
Vell Trochę odkopię temat. Wszystko jest ok, dzięki za odpowiedzi, może mi się kiedyś możliwość przejrzenia log'ów przyda. Przyczyną jednak były zbyt niski uv :mur: Na początku obniżyłem napięcia wg jakiegoś screena z xda, potem wydawało mi się że przywróciłem stock i fku jakoś dziwnie się zachował, że te napięcia jednak były obniżone. Do zamknięcia
mykowhai Ja z kolei mam podobny problem, ale siedzę na stocku 4.4.4. Nie mam roota ani zmienionego kernela, telefon raz na jakiś czas potrafi się zresetować sam, aktualnie działa 72h i zrobił reset, czasami nawet po 140h się resetował. Gdzie szukać problemu? Wysłane z mojego Nexus 5
Marcin_Kołakowski Cześć, mam podobny problem z Nexus 5X, w zasadzie codziennie w nocy telefon się restartuje. Mam logi, pytanie czy ktoś z Was mógłby je przeanalizować? Pozdrowienia