kara_mustafa mam pytanie związane z Pytanie o akcelerometr. Jak obrócę telefon na płaskiej powierzchni o 90 stopni podczas pisania sms to ekran nie zmienia położenia. Dopiero po nachyleniu go do podłoża zmienia orientacje. Tak powinno być czy coś jest nie tak?
Krzysiec mam pytanie związane z Pytanie o akcelerometr. Jak obrócę telefon na płaskiej powierzchni o 90 stopni podczas pisania sms to ekran nie zmienia położenia. Dopiero po nachyleniu go do podłoża zmienia orientacje. Tak powinno być czy coś jest nie tak? A powiedz mi jak telefon ma rozroznic na płaskiej powierzchni czy jest w poziomie czy w pionie ? Tak na chłopski rozum ... Ty wiesz ze wczesniej był w tej pozycji a teraz jest o 90 innej ... Ale on na płaskiej powierzchni dalej mysli ze jest w tej samej ... Dopiero jak go uniesiesz i obracasz majac w pionie to telefon jest w stanie "wyczuc" zmiane połozenia ...
kara_mustafa no fakt, krzysiec już mnie wystarczająco zawstydziłeś. Nie pomyślałem o tym, myślałem ze akcelerometr działa również na płaskich powierzchniach, po prostu moja głupota. Przez to miałem dziwne uczucie że coś jest nie tak z telefonem.