mam to zaznaczone (zawsze miałem), mimo to kontakty dodane do konta "Telefon" (które jest wybrane domyślnie przy dodawaniu nowego kontaktu) już dawno temu nie raczyły się zsynchronizować z kontem google do tej pory (teraz te kontakty ręcznie przeniosłem po jednym z telefonu na konto google), również wewnątrz danego konta google wszystkie rzeczy (kontakty, kalendarz, G+ itd) mam zaptaszkowane. Mimo powyższych - co zostało zapisane na telefonie, tam cały czas siedzi i ani myśli przesłać się do google.
Wnioskując z Twojej porady nie jestem też pewien, czy się rozumiemy - nie chodzi mi o kontakty dodane z poziomu telefonu do konta google (i że tego potem nie widzę np. przeglądarce). Chodzi mi o kontakty, które są zapisane na koncie "Telefon" (mam na myśli, że przy dodawaniu nowego kontaktu, na samej górze jest lista wyboru, gdzie zapisać i chodzi mi o "Kontakt Telefon" - to jest domyślnie wybrane i nie widzę nigdzie w systemie opcji, aby to co zapisane na koncie "Telefon" było synchronizowane z kontem google)