Mam pytanie jaki telefon wybrać
a) optimus g e975 cena to ok 730zł (tel z pl, nie z honkongu, gb czy innego honolulu)
b) xperia t zmieszczę się do 510zł ( mozna dorwac i za 485zł)
c) nexus 4 kolo 890 zl( z pl, taniej owszem są o stowe ale to z chin albo innego dziadostwa, a slac pozniej tam to torche slabo ) zarowno nexus4 i lg g są trudniej dostepne niz xperia t
na czym mi zalezy:
- wykonanie(obudowa solidna, mocny ekran, tzn żeby nie był słaby po prostu)
- wydajność, płynosc i brak zawiech przy wszystkim co bede robil: zdjecia, przegladanie neta, fb, rozmowy po prostu telefon ma byc plynny i szybki (bebechy lepsze ma g, 4 rdzenie 2 ramu nie 1 )
- w gry raczej nie gram, wiec pamieci w g by starczyło, w t jest slot do 48 lacznie, ale 16 powinno starczyc
- lubie słuchac muzyki więc dzwiek powinien być dobry (aktualnie mam duzo gorszy tel i dzwiek jest ok wiec z tym to raczej problemu nie bedzie) i tak na dobry ład muzyka i własne zdjecia i filmy to jedyne co bedzie zajmowac mi pamiec
- czytałem wiele tematów na temat roznych xperii i czesto dosyc ludzie ukarżają się na "trzeszczące obudowy" jak byście się do tego odniesli?
- zawsze każdy zachwala aparat xperii t natomiast przy g spotkalem sie że z paroma negatywnymi opiniami, a oba mają po 13mpx, jak to jest, zdjecia są takie same, czy naprawde lepsze w t? jesli tak to dlaczego? zalezy mi na dobrych zdjeciach i jakosci krecenia wlasnych wideo/filmow
- jak juz pisalem wyzej bardzo wazne dla mnie jest wykonczenie, mam byc to "czołg" ktory sam z siebie problemow robic nie powinien a te trzeszczące obudowy u xperii troche odrzucają, jak to jest u lg optimus g? to jest wlasciwie dla mnie najwazniejsze, techniczna niezawodnosc ona po prostu musi być wyjątkowo wysoka
i całosciowo stosunek kasa/jakosc co byscie polecili
cena jednak 890zł na 4 to dla mnie spory wydatek, raczej bylbym skierowany na strone xperii t/lg g