Witam zastanawiam się nad zakupem któregoś z tych 2 telefonów , nie mam wygórowanych wymagań , telefony nie będą modowane w żaden sposób ( tylko root by wywalić śmieci typu Facebook , żadnych zmian romów ). Telefonu generalnie używam do sms , dzwonienia , internetu , tapatalka , czasem muzyka i gry (raczej te bardziej wymagajace typu Final Fantasy , GTA ale to raczej w domu gdy mam czas i dostęp do ładowarki) i aplikacji typu sport.pl , livescore , czasem też komunikatory typu steam , viber i od czasu do czasu IKO. Na jakości aparatu foto mi nie zależy , zdjęcia robie "raz na ruski rok". Za to najbardziej zależy mi na DOBREJ BATERII która wytrzyma te 24h przy intensywnym użytkowaniu (powiedzmy że co 2 tyg będe w trasie , a jak to w busie nuda więc siedzi się w necie itp) oraz WYDAJNOŚCI chociaz po przesiadce z SXP napewno w obu przypadkach będzie bardzoo odczuwalna. Jakoś wykonania też nie gra aż takiej roli , bo i tak kupie etui typu plecki. Wielkość wyświetlacza też tu nie gra roli oba mi pasują.
generalnie sprawa rozchodzi się , czy warto w moim przypadku dopłacać 200 zł do HTC One , czy brać SGS który jest te 200 zł tańszy.
znam wady i zalety obu telefonów , wiem że HTC ma problemy z aparatem , za to wadą Samsunga jest nieszczęsny KNOX ale chyba z rootem nie będzie problemu z tego co czytałem.
ktoś coś doradzi? Który z nich lepiej trzyma na baterii?