Witam!
Ponieważ mój P780 działa niezbyt stabilnie (problem opisałem w poście Forum po zmianach, link nie działa ), chciałem zgodnie z poradą użytkowników wgrać mu inny ROM. Niestety mimo stosowania się do instrukcji nic nie wchodzi, a próbowałem oficjalny z needrom (Lenovo P780 ROM version P780_ROW_S220_140722, untouched) - komunikat TWRP: "rom dla P780_ROW, a masz P780", potem ROW 4.4.2 od baralajbiego - Flash Tool wywala jakiś błąd 8038. Wziąłem też na warsztat Kit Kat AOSP 4.4.2 by powar19 - update failed: "symlink nie utworzone, błąd uruchamiania update". Nie dał się też wgrać VIBEUI_V2.0_1431_4_DEV_P780_OLK_W_66FC_by__pansy_1-mix - już nie pamiętam co wywalił, ale coś podobnego jak AOSP. W między czasie telefon przestał się bootować, ale wgranie przez Flash Tool rom S136, czyli takiego jaki miałem od początku, przywróciło mu życie.
Nie jestem ekspertem od wgrywnia ROMów, ale myślałem, że to nie taki problem (na ZTE wchodziło mi wszystko bez problemów). Co gorsza zauważyłem, że przy WIPE w recovery pisze "Complete", ale pod spodem "Failed" i ciągle jest komunikat, że nie może zamontować /emmc (choć nie wiem czy to ma znaczenie).
Dodam, że telefon jest z datą na pudełku 05.2014. Czy możliwe, żeby pośrednik (kupowałem przez Allegro) namieszał w telefonie tak, że teraz nie da się wgrać innej wersji ROMu? Może trzeba przeorganizować układ partycji, ale nie wiem jak to zrobić i czy w tym tkwi problem (mam 2,5GB na apki i 1GB na dane). Nie próbowałem tylko wgrywać ROW S124 bo ktoś pisał na forum, że do nowych wersji P780 (od 04.2014) nie można wgrywać starszych romów.
Macie może jakieś pomysły jak to ugryźć?